«Ήταν τα λιγότερα μέτρα, έπρεπε να εκτιμηθεί και όχι να φωνάζουν ότι τους στοχοποιούμε»

Με την κατάσταση στη Λεμεσό να παραμένει εκτός ελέγχου, οι ειδικοί προειδοποιούν τους πολίτες πως πρέπει να τηρήσουν πιστά τα μέτρα προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Δεν έκρυψε την ενόχλησή του από τις επικρίσεις που προέρχονται κυρίως από τη Λεμεσό ο καθηγητής μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος υπέδειξε πως λήφθηκαν τα λιγότερο οδυνηρά μέτρα μπορούσαν να ληφθούν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ορφανές εστίες, σημάδια εκτροχιασμού και νέα μέτρα στο τραπέζι-Κρίσιμη εβδομάδα

«Έχουμε πρόβλημα. Εάν αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν η κατάσταση θα γίνει κρίσιμη, κακά τα ψέματα. Εάν εφαρμοστούν από όλους τα μέτρα, θεωρώ πως θα μπορούσαμε να ελέγξουμε την κατάσταση και είναι τα λιγότερο οδυνηρά μέτρα που θα μπορούσαμε να παρθούν στην προκειμένη περίπτωση. Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από κάποιους και όχι φωνάζουν ότι τους στοχοποιούμε. Επιβλήθηκαν ελαφρά μέτρα χωρίς να θέλουμε να κάνουμε ζημιά στην οικονομία», ανέφερε μιλώντας στον Αντ1.  

Όπως υπέδειξε ο κ. Καραγιάννης,  τα μέτρα είναι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα σημειώνοντας πως «εάν τα πράγματα παν καλά, τότε σε κάποιο στάδιο θα αρθούν».

«Αυτός ο αριθμός δεικνύει πως όλα αυτά τα κρούσματα, είναι ενεργά επομένως οι θετικοί ενεργούν ως κίνδυνος μετάδοσης έχει αυξηθεί πολύ στην κοινότητα», προειδοποίησε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής ομάδας. Σημείωσε δε, πως «είναι ανησυχητικές οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αφού πρόκειται για νεαρά άτομα. Φανταστείτε όταν ο ιός μπει στις μεγαλύτερες ομάδες, τι θα έχουμε στα νοσοκομεία», διερωτήθηκε.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως όλοι απεύχονται να καταγραφούν θάνατοι, ωστόσο όπως είπε «ήδη με χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε τρεις θανάτους. Εάν θα έχουμε θανάτους, τότε θα τους δούμε σε δύο εβδομάδες» σημείωσε.

Το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, υπέδειξε πως ο κόσμος πρέπει να τηρεί τα μέτρα, προκειμένου να ελεγχθεί η καάσταση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
ΒΙΝΤΕΟ: Εκρηκτικό βράδυ στη Λεμεσό-Έκαψαν περιπολικό, έβαλαν φωτιά σε σχολείο
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη