Καμπανάκι από κρούσματα σε εργασίες-Ζητείται η συνδρομή εργοδοτικών οργανώσεων

Η ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, καθώς και η διαπίστωση πως υπάρχει ευρεία διασπορά σε χώρους εργασίας κτύπησε καμπανάκι κινδύνου στο Υπουργείο Υγείας. 
 
Δεν είναι τυχαίο που το πρωί ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, είχε συνάντηση με μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό όπου έγινε αξιολόγηση της παρούσας επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως διαπιστώθηκε τα δεδομένα των τελευταίων ημερών διαφάνηκε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λάρνακας σε ό,τι αφορά στις συναθροίσεις ήταν αποτελεσματικά, αφού παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων στην Επαρχία. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει πρόθεση για επέκταση των μέτρων που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάει για ρεκόρ κρουσμάτων ο Οκτώβριος-Αυξάνονται εστίες, «ορφανά» και αλυσίδες
 
Αύξηση κρουσμάτων σε Λευκωσία και Λεμεσό
Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, εντοπίζεται αύξηση κρουσμάτων στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, ενώ προκύπτουν αλυσίδες κρουσμάτων κυρίως σε αρκετούς εργασιακούς χώρους και από το οικογενειακό περιβάλλον.
 
Στη συνάντηση αξιολογήθηκαν τα δεδομένα και το ενδεχόμενο να ληφθούν αποφάσεις για εφαρμογή έκτακτων μέτρων, που θα επικεντρώνονται στις κοινωνικές συναθροίσεις.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ενώ η κατάσταση παρακολουθείται προσεκτικά και οι όποιες ενέργειες θα γίνουν στη βάση των επιδημιολογικών στοιχείων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρία τα κρούσματα σε οδοντιατρείο, είχε συμπτώματα για μέρες η υπάλληλος-Από τεστ οι πελάτες
 
SOS για τη διασπορά σε εργασίες
Αυτό που προκαλεί όμως τεράστια ανησυχία στο Υπουργείο Υγείαςκαι την επιστημονική ομάδα είναι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε επιχειρήσεις/εργασιακούς χώρους. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η ανάγκη μεγαλύτερης εμπλοκής των ίδιων των υπεύθυνων των επιχειρήσεων.
 
Εντός των επόμενων ημερών, μάλιστα θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης με τις συντεχνίες των εργοδοτουμένων (ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ) και τις Ομοσπονδίες Εργοδοτών (ΠΟΒΕΚ, ΟΕΒ, ΚΕΒΕ).
 
Ο στόχος είναι να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και περισσότερη εμπλοκή των υπεύθυνων για την ασφάλεια και την υγεία στους διάφορους εργασιακούς χώρους, για να καταστεί εφικτή η μείωση των κρουσμάτων στους χώρους αυτούς και η συνεπέστερη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
 
Αυτό που θέλει να επιτύχει το Υπουργείο Υγείας είναι η πιστή τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων που υπάρχουν, για να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα περισσότεροι περιορισμοί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα επιχειρήσεων που βρέθηκαν κρούσματα-Ανάμεσά τους οδοντιατρείο

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ