Η ανακοίνωση του σχολείου που φοιτά η μαθήτρια που βρέθηκε θετική

Στο Γυμνάσιο Λινόπετρας στη Λεμεσό φοιτά η μαθήτρια, η οποία ανακοινώθηκε ως θετικό κρούσμα το απόγευμα της Κυριακής από το Υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι η μαθήτρια διαγνώστηκε με κορωνοϊό μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας και είχε πυρετό από τις 18 Σεπτεμβρίου.
 
Το σχολείο, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως ενημερώθηκε στις 4:00 το απόγευμα από το Υπουργείο Υγείας, για επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 μεταξύ των μαθητών της Β’ Γυμνασίου και σε συνεργασία με την Σχολική Εφορία, άμεσα ειδικό συνεργείο θα προβεί σε απολύμανση όλων των χώρων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δώδεκα τα νέα κρούσματα, ανάμεσα τους μαθήτρια-Όλες οι πληροφορίες
 
Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου για όλους τους μαθητές, εκτός των πιο κάτω περιπτώσεων:
 
Δεν παρουσιάζονται στο σχολείο οι μαθητές του τμήματος του περιστατικού. Οι μαθητές αυτοί έχουν πάρει μήνυμα ότι θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες και θα πάρουν σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας.
 
Οι μαθητές που μπορεί να είναι πιθανές επαφές του και έχουν ειδοποιηθεί προσωπικά και θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι να λάβουν σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας ή το σχολείο.
 
Οι οδηγίες του σχολείου αναφέρουν πως οι μαθητές που ειδοποιήθηκαν για να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμο μέχρι να πάρουν περισσότερες οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας δεν θα πρέπει να διακόψουν τον αυτοπεριορισμό για να προβούν σε εργαστηριακό έλεγχο για το COVID-19 .
 
«Επίσης να ακυρώσουν προγραμματισμένες συναθροίσεις στα σπίτια τους. Οι καθηγητές που είναι επαφές του κρούσματος παραμένουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι που να λάβουν σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας ή τη διεύθυνση του σχολείου», σημειώνεται περαιτέρω.
 
Για τους μαθητές που θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες το σχολείο θα τους στηρίξει με εξ αποστάσεως μαθήματα. Θα τους σταλούν περισσότερες οδηγίες τις επόμενες μέρες, προστίθεται.
 
«Η διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τη Σχολική Εφορεία, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε το σχολείο να λειτουργήσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 με ασφάλεια για τους μαθητές και το προσωπικό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Επανέρχεται ο Δρουσιώτης για την αγωγή από Αναστασιάδη-«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί»
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού