Δώδεκα τα νέα κρούσματα, ανάμεσα τους μαθήτρια-Όλες οι πληροφορίες

Δώδεκα νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Κυριακή το Υπουργείο Υγείας, με αρκετά από αυτά να σχετίζονται με τις αλυσίδες που έχουν δημιουργηθεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο. 

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,338 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 12 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.
 
Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

  • Από 447 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα. 

Η πρώτη είναι μαθήτρια που φοιτά σε Γυμνάσιο της Λεμεσού, η οποία ανέφερε πυρετό στις 18/9. Το δεύτερο άτομο είναι ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, που εντοπίστηκε θετικός μετά από επανέλεγχο που έκανε η ομάδα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ΚΟΠ και της UEFA. Τα άλλα δυο άτομα είναι Ρώσοι, μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, που επέστρεψαν από τη Ρωσία στις 25/9 με αρνητικό τεστ. Ανέπτυξαν συμπτώματα και έκαναν το τεστ ιδιωτικά.

 

  • Από 269 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα.

Πρόκειται για άτομο που έκανε την εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου, αν και είχε βήχα και πυρετό από τις 25/9 και για άτομο που αποτελεί επαφή κρούσματος από το cluster της Μητρόπολιτης Κιτίου. Είχε ιχνηλατηθεί ως αρνητικός, αλλά παραπέμφθηκε από τον γιατρό του για να επαναλάβει το τεστ, πριν την αποδέσμευση από την καραντίνα του. 

 

  • Από 85 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα.

Δύο από τα άτομα αυτά είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας και ένα άτομο επαφή από το επαγγελματικό περιβάλλον ατόμου που είχε ανακοινωθεί ως θετικό στην ιχνηλάτηση των επαφών των ποδοσφαιριστών του Εθνικού.
 
Το τέταρτο άτομο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας. Έχουν ανακοινωθεί άλλα δύο άτομα από την οικογένειά του ως θετικά.  
 
Το πέμπτο άτομο είναι το πέμπτο από τους έξι Τσέχους που είχαν έρθει στις 15/9 στην Κύπρο για εκπαίδευση, σε εταιρεία στη Λεμεσό. Στην εξέταση που έκανε στις 22/9 ήταν αρνητικός και έγινε επανέλεγχος στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. Το cluster έχει επτά άτομα.

 

  • Από 509 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στον ΑΣΙΛ Λύσης και έχει αναφέρει πως είχε καταρροή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεύτερο κρούσμα στην Ομόνοια, μεγαλώνουν τα cluster Εθνικού και Νέας Σαλαμίνας

 

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1,678 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 124 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 78 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 148 εργαστηριακές διαγνώσεις.
 
Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,696.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά 17 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τέσσερα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
 

Δειτε Επισης

Έφεση για τις ποινές χάδι και τις αθωώσεις ετοιμάζουν συγγενείς θυμάτων-Ο κίνδυνος της παραγραφής
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις ναρκωτικών
Έκρηξη οργής μετά την απόφαση για το Μάτι -Πώς τα 111 χρόνια έγιναν 5 και οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι
Συνελήφθη 26χρονη εκπαιδευτικός για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου
Ο Μπάιντεν προτρέπει Κατάρ και Αίγυπτο να πιέσουν τη Χαμάς για ομήρους
Παραμένει μέχρι και την Τετάρτη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Το zoom στις τοπικές εκλογές και η περιορισμένη συζήτηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων
Το σκεπτικό πίσω από τις εισηγήσεις Βαφεάδη για τις κάμερες-Το βελάκι και το άκυρο για χρονοδιακόπτες