Πέμπτη 1 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έντεκα τα νέα κρούσματα-Στους 30 οι θετικοί από την αλυσίδα της γυναίκας από ΗΠΑ

  08/08/2020 18:07
Έντεκα τα νέα κρούσματα-Στους 30 οι θετικοί από την αλυσίδα της γυναίκας από ΗΠΑ

Έντεκα τα νέα κρούσματα-Στους 30 οι θετικοί από την αλυσίδα της γυναίκας από ΗΠΑ

  08/08/2020 18:07

Άλλα έντεκα κρούσματα ανακοινώθηκαν το Σάββατο από το Υπουργείο Υγείας, έπειτα από 3,314 ελέγχους, ενώ όπως διαπιστώνεται μεγαλώνει όλο και περισσότερο η αλυσίδα μετάδοσης στη Λάρνακα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάνω από 100 οι εγχώριες λοιμώξεις σε δεκαπέντε ημέρες-Είκοσι ένα τα ορφανά

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

-Από 144 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν 6 κρούσματα. Τα τέσσερα από αυτούς είναι από την αλυσίδα μετάδοσης που δημιουργήθηκε από τη γυναίκα που έφθασε από τις ΗΠΑ και είχε σπάσει την καραντίνα, πηγαίνοντας σε άλλες επαρχίες, σε καφετέριες και εστιατόρια, ενώ επισκέφθηκε συγγενείς και φίλους. Η συγκεκριμένη αλυσίδα απαριθμεί 30 κρούσματα, κάτι που δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί ο ιός από ένα και μόνο άτομο που δεν τήρησε την καραντίνα και τα μέτρα.

-Από 797 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα. Εξ αυτών, τα 2 έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό. Συγκεκριμένα το πρώτο κρούσμα αφορά άτομο κυπριακής καταγωγής με ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αγγλία, χωρίς συμπτώματα. Το δεύτερο κρούσμα αφορά άτομο κυπριακής καταγωγής που έκανε το τεστ ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων. Το τρίτο κρούσμα είναι ελληνικής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος Κύπρου που έκανε το τεστ ιδιωτικά, χωρίς συμπτώματα. Το τέταρτο άτομο έχει καταγωγή από τα ΗΑΕ και έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στο Ντουμπάι, χωρίς συμπτώματα.

-Από 321 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Πρόκειται για εργαζόμενο επιχείρησης, ο οποίος ωστόσο εργαζόταν σε θέση που δεν αφορά την εξυπηρέτηση πολιτών. Το εν λόγω άτομο δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα. 

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, είχαμε αποτέλεσμα από 141 εργαστηριακές διαγνώσεις,

Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 140 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1,437 εργαστηριακές διαγνώσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στα οδοφράγματα, ολοκληρώθηκαν 131 εργαστηριακές εξετάσεις, και

Από το πρόγραμμα τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 203 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,233.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο πέντε ασθενείς σε σταθερά καλή κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας