Παρασκευή 25 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δεκατρία τα νέα κρούσματα-Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

  06/08/2020 18:22
Δεκατρία τα νέα κρούσματα-Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

Δεκατρία τα νέα κρούσματα-Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

  06/08/2020 18:22

Στα 13 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, από σύνολο 3,486 εργαστηριακών διαγνώσεων του ιού SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 125 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν 3 κρούσματα.

Πρόκειται για ένα άτομο που εντοπίστηκε μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης και άλλα δύο άτομα που είναι επαφές κρουσμάτων που έκαναν την εξέταση μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Από 1,671 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Συγκεκριμένα, τα δύο άτομα είναι ζευγάρι Ρουμάνων, μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, που είχαν πάει στη Ρουμανία για διακοπές. Επέστρεψαν Κύπρο χθες, 5/8 και έκαναν το τεστ στο αεροδρόμιο. Είναι ασυμπτωματικοί.

Το τρίτο άτομο είναι κυπριακής καταγωγής που ήρθε στην Κύπρο από την Ιταλία μέσω Αθήνας στις 5/8. Έκανε το τεστ στο αεροδρόμιο. Δεν έχει συμπτώματα.

Το τέταρτο άτομο είναι κυπριακής καταγωγής που επέστρεψε στις 4/8 από το Μάντσεστερ, έκανε το τεστ στο αεροδρόμιο. Δεν έχει συμπτώματα.

Από 1,038 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα. Συγκεκριμένα, το ένα άτομο είναι κυπριακής καταγωγής που εξετάστηκε ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων και δεν έχει ταξιδιωτικό ιστορικό.

Το δεύτεροο άτομο είναι ρωσικής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος Κύπρου χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό και επίσης δεν έχει συμπτώματα.

Το τρίτο άτομο είναι ινδονησιακής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό και χωρίς συμπτώματα. Έκανε το τεστ διότι το ζήτησαν από την εταιρεία που θα άρχιζε δουλειά.

Το τέταρτο άτομο είναι κυπριακής καταγωγής, που έκανε ιδιωτικά διότι είχε συμπτώματα.

Από 134 δείγματα που διεκπεραιώθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Από 95 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Αυτό το άτομο είχε πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στη Ζιμπάμπουε.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στα οδοφράγματα, ολοκληρώθηκαν 48 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 203 εργαστηριακές εξετάσεις, και

Από το πρόγραμμα τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 172 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,208.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε θάλαμο τέσσερις ασθενείς σε σταθερά καλή κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας