Τετάρτη 8 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ανοίγει η συζήτηση για τα οδοφράγματα-Ανταλλάγηκαν επιδημιολογικά δεδομένα

  01/06/2020 16:51
Ανοίγει η συζήτηση για τα οδοφράγματα-Ανταλλάγηκαν επιδημιολογικά δεδομένα

Ανοίγει η συζήτηση για τα οδοφράγματα-Ανταλλάγηκαν επιδημιολογικά δεδομένα

  01/06/2020 16:51
Μαζί με τη συζήτηση για την άρση των μέτρων της γ’ και δ’ φάσης, άνοιξε και αυτή για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, που δεν τοποθετείται χρονικά πάντως στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, όπως τα υπόλοιπα.

Παρότι η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι πολιτική, ανάμεσα στον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακκιντζί, θα περάσει και μέσα από τα επιδημιολογικά δεδομένα των δύο πλευρών. Είναι γι’ αυτό το λόγο που έξι μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας, παρέστησαν μέσω τηλεδιάσκεψης στη σύσκεψη που πραγματοποίησε η δικοινοτική τεχνικέ επιτροπή για την Υγεία.

Πληροφορίες του REPORTER, αναφέρουν ότι τα μέλη της ελληνοκυπριακής ομάδας επιστημόνων ζήτησαν στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση στα κατεχόμενα καθώς και για τα μέτρα που θα λαμβάνονται στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, όταν επαναρχίσουν οι πτήσεις με την Τουρκία. Αντίστοιχες ερωτήσεις υπέβαλε και η ομάδα επιστημόνων του κατοχικού καθεστώτος.

Εκφράστηκαν ακόμη διάφορες απόψεις και από τις δύο πλευρές για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, όταν θα ανοίξουν τα οδοφράγματα.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος της τεχνικής επιτροπής Λεωνίδας Φυλακτού με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως, «συζητήθηκε κυρίως η επιδημιολογική εικόνα στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας