Με το δεξί η β’ φάση του ΓεΣΥ-Τα μεγάλα ναι και η αισιοδοξία για Απολλώνειο

Μάχη με το χρόνο δίνουν στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, προκειμένου μέχρι τη Δευτέρα να προλάβουν να υπογράψουν με τα δεκάδες νοσηλευτήρια, που είπαν ναι στη Β’ φάση του ΓεΣΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είπε το πολυπόθητο «ναι» το Αρεταίειο-Υπογράφει για τη δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ

Το μεγάλο ναι του νοσοκομείο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΝ στη Λευκωσία, προκάλεσε χαμόγελα ανακούφισης στον ΟΑΥ, που ήθελε πάση θυσία να «κλείσει», σε αυτή τη φάση, έστω και με το ένα από τα τρία μεγάλα νοσηλευτήρια της Λευκωσίας.

Στον ΟΑΥ, υπάρχει αισιοδοξία ότι σήμερα, ενδεχομένως να πάρει το πολυπόθητο ναι και από το ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ, αφού η Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε ψες πως θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις.

Πιο μακριά από τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, είναι όπως όλα δείχνουν το Ιπποκράτειο, το οποίο δεν έδωσε ακόμη απάντηση στον ΟΑΥ.

Τα μεγάλα ναι στις υπόλοιπες Επαρχίες
Στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, είναι πολύ ικανοποιημένοι αφού με το ναι του ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΝ, καλύπτονται πλέον όλες οι Επαρχίες.
 
Στη Λεμεσό, έχει είδη υπογράψει το Mediterranean Hospital.

Στην Πάφο όπως ήδη έχει ανακοινωθεί είπαν το ναι και θα υπογράψουν τα νοσηλευτήρια Ευαγγελισμός και Κυανούς Σταυρούς & Άγιος Γεώργιος.

Στη Λάρνακα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία με τα νοσηλευτήρια Τίμιος Σταυρός και Άγιος Ραφαήλ.

Αρχή με 42 νοσηλευτήρια
Συνολικά ο ΟΑΥ, έχει πάρει καταρχήν ναι  από 41 μονάδες και υπέγραψε με 1. Σήμερα και το Σαββατοκυρίακο αναμένεται να υπογραφούν και οι υπόλοιπες συμφωνίες.

«Θα δουλέψουμε το Σαββατοκυρίακο με την ελπίδα ότι, θα υπογράψουμε και θα ετοιμάσουμε όλους για να παρέχουν υπηρεσίες από την Δευτέρα. Με βάση τις βεβαιώσεις που έχουμε θα υπογράψουν 42 νοσηλευτήρια, μαζί με τις κλινικές και τις πολυκλινικές», δήλωσε ο αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Ανάμεσα στις 41 μονάδες, είναι και πολύ γνωστές γυναικολογικές κλινικές σε όλες τις πόλεις. Στη β’ φάση του ΓεΣΥ θα ενταχθεί το Ιατρικό Κέντρο «Μητέρα και Παιδί». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιατρικό Κέντρο στηρίζει την εφαρμογή ενός καθολικού και λειτουργικού Γενικού Σχεδίου Υγείας, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει να διασφαλίζει τη σωστή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλες τις γυναίκες της Κύπρου, με την απαραίτητη τεχνογνωσία, συνέπεια και σεβασμό.

Έτοιμο το λογισμικό
Κάποιοι γιατροί σε κάποια νοσηλευτήρια, δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ΓεΣΥ στην πρώτη φάση. Αυτοί οι γιατροί θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες, αλλά δεν θα είναι εντός του ΓεΣΥ.
 
Εν τω μεταξύ, έτοιμο για να λειτουργήσει θα είναι τη Δευτέρα το λογισμικό του ΟΑΥ.
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία