Στο σκαμνί το Υπ. Παιδείας για την ειδική εκπαίδευση-Κινούνται νομικά γονείς

Νομικά εναντίον του Υπουργείου Παιδείας θα κινηθούν γονείς παιδιών με αναπηρία, έπειτα από τις αποφάσεις για σύσταση ειδικής επιτροπής που θα αποφασίσει ποια παιδιά θα επιστρέψουν στα σχολεία. Οι γονείς εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και καθόλου ικανοποιημένοι και από τις τοποθετήσεις του Πρόδρομου Προδρόμου, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.
 
Η εκπρόσωπος της Ομάδας πρωτοβουλίας γονέων για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες, Γιούλα Πιτσιάλη, μιλώντας στον REPORTER ανέφερε πως το θέμα για τους γονείς με αναπηρία δεν έχει τελειώσει. Κάποιοι μάλιστα, όπως λένε υποβάλλονται σε απίστευτη ψυχολογική πίεση, λόγω του εντύπου που τους έδωσε για να υπογράψουν το Υπουργείο Παιδείας, για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία.
 
«Υπάρχουν γονείς που μας λένε “δεν θέλουμε να υπογράψουμε την αίτηση. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε;”. Εμείς τους λέμε πως για να πάει το παιδί στο σχολείο, πρέπει να υπογράψουν αυτή την αίτηση, αλλά νιώθουν ότι είναι αδικία. Κάποιοι γονείς θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ενώ σκεφτόμαστε να στείλουμε και επιστολή στο Υπουργικό Συμβούλιο για να παρέμβει και να σταματήσει αυτή η διαδικασία, η οποία θα επιφέρει διακρίσεις ίσως και σε άλλους χώρους».
 
Παράλληλα, η κ. Πιτσιάλη σημείωσε πως πολύ ψυχοφθόρα για τους γονείς, είναι και η διαδικασία σύγκρισης με άλλους που τα παιδιά τους έχουν πάει σχολείο. Όπως υπέδειξε, η λίστα με τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν οι μαθητές δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να ξεκαθαρίσει ποια παιδιά ανήκουν στην κάθε κατηγορία.
 
«Το Υπουργείο Υγείας, έχει δώσει στη δημοσιότητα τις λίστες με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ώστε να γνωρίζει ο καθένας που ανήκει, ενώ το Υπουργείο Παιδείας δεν το έκανε αυτό. Ο κάθε λειτουργός του Υπουργείου, επιλέγει και κρίνει ποιο παιδί ανήκει σε κάθε κατηγορία. Έτσι, γονείς έχουν ξεκινήσει να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ των παιδιών τους, κάτι που δεν είναι επιτρεπτό. Τις αποφάσεις τις παίρνει το Υπουργείο Παιδείας, όχι το Υπουργείο Υγείας. Αυτό φέρει την ευθύνη, που εφάρμοσε αυτή την πολιτικές. Τα υπόλοιπα ήταν προφάσεις του υπουργού να ρίξει τις ευθύνες αλλού».
 
Στημένη η συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας
Ερωτηθείσα για την συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, στην οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο υπουργός Παιδείας για τις αποφάσεις που έλαβε, η εκπρόσωπος της Ομάδας πρωτοβουλίας γονέων για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες τη χαρακτήρισε στημένη, τονίζοντας πως οι ίδιοι ζήτησαν να είναι παρόντες στην συνεδρία, ωστόσο δεν τους επιτράπηκε η είσοδος, έπειτα από απόφαση του ίδιου του προέδρου της επιτροπής.
 
Ως εκ τούτου, οι γονείς έχουν προβεί σε καταγγελία, τόσο στον πρόεδρο της Βουλής, όσο και στην Επίτροπο Διοικήσεως, με την κ. Πιτσιάλη να υποδεικνύει πως λόγω των διαμαρτυριών τους έχει παραπεμφθεί στην βουλή το θέμα. Σημείωσε δε, πως δεν γίνεται να αφαιρούν από το διάλογο τον πρώτο ενδιαφερόμενο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»
Τις προτάσεις του ΚΥΣΑΤΣ για ενίσχυση διαδικασίας αναγνώρισης σπουδών αναμένει η Βουλή