Επίσπευση νέων χαλαρώσεων-Τα σενάρια των ειδικών και η πρόταση για νηπιαγωγεία

Συνέρχεται εκ νέου το απόγευμα η επιδημιολογική ομάδα, η οποία θα συζητήσει το ενδεχόμενο πρόωρου ανοίγματος επιχειρήσεων, όπως επίσης και των νηπιαγωγείων. Κι αυτό, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, τα οποία χαρακτηρίζονται πολύ ικανοποιητικά, γεγονός που επιτρέπει στους ειδικούς να εισηγηθούν την επίσπευση επαναλειτουργία και άλλων χώρων. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποφασίζουν για γάμους και αίθουσες δεξιώσεων-Τι προβληματίζει τους ειδικούς
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της επιδημιολογικής ομάδας εισηγούνται όπως ανοίξουν τα νηπιαγωγεία δημόσια, κοινοτικά και ιδιωτικά, το πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχει, όπως σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση. 
 
Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, αφού η παράταση της αναστολής της λειτουργίας τους, έφερε θύελλα αντιδράσεων, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν όπως ανοίξουν με αυστηρό πρωτόκολλο, όπως έγινε για τους χώρους εστίασης. Κάτι το οποίο μελετά η επιδημιολογική ομάδα, μέλη της οποίας θα εισηγηθούν αντί στις 9, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου.  
 
Ένα άλλο ζήτημα που θα τεθεί στο τραπέζι των ειδικών, ώστε να υπάρξει κατάληξη, είναι αυτό των γάμων και των αιθουσών δεξιώσεων, κάτι που αποτελεί δύσκολη εξίσωση για τους επιστήμονες, αφού ελλοχεύουν κίνδυνοι. 
 
Μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, πιθανόν να προτείνουν στην Κυβέρνηση, όπως μας αναφέρθηκε, την επαναλειτουργία χώρων δεξιώσεων, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, με όριο ατόμων. Ωστόσο το θέμα που τίθεται είναι με τα μπουφέ. Αφότου εκδόθηκε το πρωτόκολλο για τα ξενοδοχεία, αναμένεται ότι η πρόταση να προσομοιάζει με αυτή, δηλαδή να ζητείται από το προσωπικό να βάζει στα πιάτα φαγητό ή να είναι σε ξεχωριστές μερίδες. 
 
Πονοκέφαλο προκαλεί και το θέμα των κοινόχρηστων τουαλέτων, που μπορεί να αποτελέσουν εστίες μετάδοσης. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται ο τρόπος χειρισμού να είναι ανάλογος με τις κοινόχρηστες τουαλέτες των ξενοδοχείων. Υπάρχει, όμως προβληματισμός, αφού στους χώρους δεξίωσης υπάρχουν πολλαπλάσια άτομα, από ότι στο ξενοδοχείο, άρα τις τουαλέτες επισκέπτονται πολύ περισσότεροι. 
 
Στα ξενοδοχεία πάντως, για τις κοινόχρηστες τουαλέτες, το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας προνοεί:   
 
«Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού των αποχωρητηρίων, χρειάζεται συχνός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, διακόπτες, βρύσες, κουμπιά ασανσέρ, κλπ.) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης (υποχλωριώδες νάτριο σε συγκέντρωση 0,1%), ή υπεροξείδιο του υδρογόνου σε συγκλεντρωση 0,5%, ή αλκοολούχο αντισηπτικό (αιθανόλη 70%). Σημειώνεται ότι οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να γίνονται με χρήση γαντιών και κατάλληλη για το σκοπό στολή εργασίας».
 
Τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας θα ετοιμάσουν τις εισηγήσεις τους και θα αναμένουν το κάλεσμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αναμένεται εντός των επόμενων 24ωρων, ώστε να τις θέσουν ενώπιον του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου
Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ