Δίνει εκ νέου εξηγήσεις και απολογείται η Κυβέρνηση για τα παιδιά με αναπηρία

Απολογήθηκε για άλλη μια φορά για τους χειρισμούς στο θέμα της επιστροφής των παιδιών με αναπηρία στο σχολείο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να επιληφθούν άμεσα του ζητήματος και να δώσουν λύσεις.
 
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Κούσιος εξέφρασε τη λύπη της Κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν δικαιολογίες ή όχι, που υπάρχουν, όπως είπε.
 
«Στο αποτέλεσμα έχουμε αδικήσει αυτά τα παιδιά και θα πρέπει άμεσα να επιληφθούμε και να δώσουμε λύσεις. Έχουμε αδικήσει αυτά τα παιδιά και πρέπει να βρούμε λύσεις. Ο Υπουργός Παιδείας προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες και είναι σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας για να δώσουμε τις λύσεις που πρέπει».
 
Επισήμανε ότι, «το όλο θέμα προέκυψε όταν η επιστημονική ομάδα επιστημονικών ιατρών και δεν αναφέρομαι στους επιδημιολόγους, έκρινε ότι θα ήταν σκόπιμο να διεξέλθει τους φακέλους ενός εκάστου των παιδιών και στη συνέχεια να δει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά για να διακριβωθούν οι συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε παιδιού».
 
Κληθείς να απαντήσει κατά πόσον αυτό θα έπρεπε να γίνει από προηγουμένως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι μπορούσε να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός σε αυτό το θέμα και ότι θα μπορούσαν να έχουν αποτελέσματα πιο σύντομα.
 
«Παρόλα αυτά, όλοι πρέπει να αντιληφθούμε και να κρίνουμε όχι πολύ αυστηρά, γιατί οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, και ο φόρτος στο Υπουργείο Υγείας, όλοι ξέρουμε πόσος είναι. Υπάρχουν κάποιες δικαιολογίες, τις οποίες όμως δεν επικαλούμαι. Θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε το θέμα πολύ καλύτερα, πιο συντονισμένα και πιο αποτελεσματικά».
 
Τόνισε επίσης ότι, «αυτά τα παιδιά, που πρέπει να είμαστε πολύ ευαίσθητοι για το τι αντιμετωπίζουν και τι ανάγκες έχουν. Έχουν πολύ περισσότερες ανάγκες, από ένα κανονικό μαθητή. Έχουν περισσότερες ανάγκες ψυχολογικά και κοινωνικά και πρέπει να μας διακρίνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία».
 
Είπε ακόμα ότι πολλές φορές, στο παρελθόν είχε πει ότι έτυχε για μια συγκεκριμένη περίοδο να είναι ο πρόεδρος των special Olympics στην Κύπρο και για το λόγο αυτό έχει συνδεθεί με αυτά τα παιδιά.

«Μπορώ να καταλάβω τι λένε οι γονείς. Δεν θέλω με κανένα τρόπο να δικαιολογηθώ, όχι σαν άτομο, αλλά σαν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κι αυτή είναι η θέση της Κυβέρνησης. Δεν θέλω με κανένα τρόπο να εκληφθεί ότι δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις ανάγκες και δεν αναγνωρίζουμε, ότι θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε αυτό το θέμα πολύ καλύτερα. Γίνονται όλες οι αναγκαίες προσπάθειες. Θα επισπευσθούν αυτές οι προσπάθειες για να επιστρέψει μια μεγάλη μερίδα αυτών των παιδιών στα σχολεία του. Μπορεί να αντιμετωπιστούν κάποιες δυσκολίες για κάποια παιδιά, λόγω υγειονομικών λόγων. Πήραμε το μήνυμα από όλους και μας άγγιξε. Ακόμα μια απολογία σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειες τους», κατέληξε ο κ. Κούσιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία