Κ. Ιωάννου: Θα επιστρέψουμε στις ζωές μας με τήρηση των μέτρων

Ικανοποιημένος από την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, παρουσιάζεται ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο κάποια μέτρα χαλάρωσης, που προβλεπόταν από τον σχεδιασμό να ληφθούν σε κατοπινό στάδιο, να ληφθούν νωρίτερα.
 
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο υπουργός Υγείας, ξεκαθάρισε πως από την Πέμπτη θα επιστρέψουμε στις ζωές μας , ωστόσο στη νέα μας καθημερινότητα θα πρέπει να συνεχίσουμε την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, τηρώντας τις αποστάσεις, πλένοντας συχνά τα χέρια και φορώντας μάσκα.
 
«Αν τα εφαρμόσουμε», εκτίμησε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, «τότε δεν θα υπάρξει πλέον έξαρση του ιού. Είμαι απόλυτος για αυτό. Θα έχουμε σποραδικά κρούσματα και αυτό θα συνεχίσει», υπέδειξε.
 
«Σαν Κύπρος», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «έχουμε μια πολύ καλή εικόνα και λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού τεστ που κάνουμε και είμαστε από τις λίγες χώρες που έχουμε μια καλή εικόνα μπροστά μας».
 
Όσο αφορά τα μέτρα χαλάρωσης, ο υπουργός υπέδειξε ότι ο αρχικός σχεδιασμός έγινε με τα δεδομένα πριν ένα μήνα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε, ότι λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα, «αν υπάρχει περίπτωση κάποια μετρά που είχαν προβλεφθεί για κατοπινό στάδιο να αρχίσουν πιο νωρίς, χωρίς να ρισκάρουμε, θα το αξιολογήσουμε».
 
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια του οποίου θα κλειδώσουν τα μέτρα χαλάρωσης και σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις, αύριο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το σημαντικότερο, είπε ο κ. Ιωάννου, είναι ότι οι πλείστες των επιχειρήσεων ήδη λειτουργούν και με τη νέα φάση θα λειτουργήσουν κι άλλες.
 
Αναφορικά με τη λειτουργία των μεγάλων εμπορικών κέντρων, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως θα λειτουργήσουν στην τρίτη φάση, στις εννέα Ιουνίου.
 
Μετά από τις φωνές που ακούσθηκαν χθες από τους ιδιοκτήτες μικρών μπαρ που δεν θα λειτουργήσουν στη δεύτερη φάση, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι, «είπαμε πως επαναλειτουργεί ο τομέας της εστίασης για εξωτερικούς χώρους. Χθες διευκρινίσαμε ποιοι κλάδοι του τομέα της εστίασης, δεν βγάλαμε κάποιους έξω. Στα εστιατόρια, ο κόσμος θα πάει σε εξωτερικούς χώρους, θα είναι καθήμενος, θα υπάρχει έλεγχος και θα τηρούνται αποστάσεις. Σε μπαρ και κλαμπ δεν μπορεί να γίνει αλλά αν άνοιγαν τότε δεν θα  υπήρχε λόγος να έχουμε τον περιορισμό για 10 άτομα συνάθροιση».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο