Βάζει τις τελευταίες πινελιές το Υπουργικό-Δεν αποκλείονται περαιτέρω χαλαρώσεις

Συνέρχεται σήμερα, στις 11.15 το πρωί, το Υπουργικό Συμβούλιο, με βασικό αντικείμενο συζήτησης τη δεύτερη φάση άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι Υπουργοί αναμένεται να θέσουν επί τάπητος τον σχεδιασμό που ήδη υπάρχει και να βάλουν τις τελευταίες πινελιές. Με δεδομένο ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες οι ειδικοί που συμβουλεύουν την Κυβέρνηση έλυσαν αρκετές απορίες και ζητήματα που αναφύονταν ανά Υπουργείο, οι εκκρεμότητες πλέον είναι λίγες, σε ό,τι αφορά τη φάση χαλαρώσεων που θα εφαρμοστεί από την Πέμπτη.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις χαλαρώσεις αυτές περιλαμβάνεται η άρση των περιορισμών στη διακίνηση, η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, η επαναλειτουργία κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής με ειδικά μέτρα προστασίας, καθώς και η εκ περιτροπής επιστροφή στα σχολεία των μαθητών του δημοτικού και του γυμνασίου.
 
Αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν λίγες αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ο βασικός κορμός της αποκλιμάκωσης είναι ήδη αποφασισμένος και αυτό που απομένει είναι η επιβεβαίωσή του και η απόφαση επί ορισμένων ζητημάτων που δεν είχαν κλειδώσει από πιο πριν. Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο υπουργός Υγείας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για περαιτέρω χαλαρώσεις, εκεί και όπου επιτρέπονται.
 
Από την άλλη, υπάρχουν δεδομένα που πρέπει να συζητηθούν για παρακάτω, κυρίως σε ό,τι αφορά στη διαχείριση που θα γίνει για τον τουρισμό, καθώς και για το άνοιγμα των αεροδρομίων, που τοποθετείται χρονικά σε μεταγενέστερο σημείο. Παρά το γεγονός πως υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι την υλοποίηση των εν λόγω σχεδιασμών, γίνεται κατανοητό ότι θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα αποφάσεις, ώστε να δοθεί χρόνος προσαρμογής και προγραμματισμού σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως είναι οι αεροπορικές εταιρείες και οι τουριστικοί πράκτορες. Ως εκ τούτου, θα πρέπει τα ζητήματα αυτά να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες.
 
Σε ό,τι αφορά στον τρόπο που θα γίνουν οι ανακοινώσεις, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως αυτές αναμένεται να γίνουν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Παρέμβαση Αβέρωφ για Κυπριακό-«Η ηγεσία της χώρας περιορίζεται στον ρόλο του παρατηρητή και σχολιαστή»
Βρετανίδα ταξίδεψε στη N. Ζηλανδία για να υποβληθεί σε ευθανασία-«Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα σε έναν γαλήνιο θάνατο»
Εντός Μαΐου τα πρώτα αποτέλεσμα της μελέτης για Great Sea Interconnector
Συνεχείς αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Φεύγουν μαζικά με όποιο μέσο βρουν οι κάτοικοι στη Ράφα
Μετά τη συνέντευξη στο BBC συνελήφθη ο διαβόητος διακινητής μεταναστών «Σκορπιός»-H σχέση του με την Ελλάδα
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Ουκρανία εν μέσω επίθεσης της Ρωσίας στο Χάρκοβο
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Επίλυση διαφορών με διεθνές δίκαιο
Με νικητές και ηττημένους οι διπλές εκλογές-Πώς ορίζεται η αποτυχία για κάθε κόμμα
Κόλλησε στο βούρκο των απαιτήσεων του Τατάρ το Κυπριακό-Έδωσε το στίγμα των προθέσεών της η Ολγκίν
Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη-Tον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο