Καταγγελίες για δήθεν γυμναστές που παραβιάζουν τα διατάγματα-Φωνές διαμαρτυρίας

Την ώρα που οι πλείστοι γυμναστές περιμένουν στο ακουστικό τους για να δουν εάν τελικά θα ανοίξουν τα υποστατικά τους στην τριτη φάση χαλάρωσης των μέτρων ή ενωρίτερα όπως ζητούν, έρχονται αντιμέτωποι και με δήθεν συναδέλφους τους, χωρίς πτυχία οι οποίοι παραβιάζουν τα διατάγματα. 
 
Μιλώντας στον REPORTER, o Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ), Αντώνης Αλεξόπουλος, αναφέρθηκε στα παράπονα που δέχθηκε από μέλη του συνδέσμου, τις καταγγελίες που περιήλθαν στην αντίληψη τόσο του ιδίου όσο και συναδέλφων του για παραβίαση των διαταγμάτων, ενώ τόνισε την ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης με τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας.
 
«Στην παρούσα φάση ότι και να λέμε, η απόφαση της επιδημιολογικής ομάδας στο θέμα είναι πάνω από τη δική μας. Για τις υπηρεσίες άσκησης σε εξωτερικό χώρο, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να το πάρουμε στην πρώτη φάση. Έτσι, οι γυμναστές μπορεί να κάνουν ατομικές προπονήσεις σε εξωτερικό χώρο. Θεωρούμε ότι από τις 18 Μαΐου, θα μπορούμε να κάνουμε και ομαδικές προπονήσεις σε εξωτερικό χώρο, ωστόσο θα αναμένουμε τις διευκρινίσεις και την έγκριση από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και τον ΚΟΑ. Ίσως στη δεύτερη φάση ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα, να επιτραπεί και το ένας προς ένα σε κλειστό χώρο».
 
«Αν βρεθεί κρούσμα σε μια επιχείρηση θα την σκοτώσει»
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ ανέφερε ότι έχουν δεχθεί παράπονα από επαγγελματίες γυμναστές, για το γεγονός ότι τα γυμναστήρια δεν εμπίπτουν στη β’ φάση της χαλάρωσης των μέτρων.
 
«Εννοείται ότι ο καθένας βλέπει την επιχείρηση του. Υπήρχαν και οι συγκρίσεις με άλλους κλάδους και ακούσαμε για παράδειγμα την άποψη, γιατί να πάνε οι κομμωτές, οι αισθητικοί και λοιπά και να μην μπορούμε να πάμε εμείς».
 
Εμείς, συνέχισε ο κ. Αλεξόπουλος, «είμαστε δεσμευμένοι να κάνουμε ότι πρέπει για τη δημόσια και ιδιωτική υγεία. Εμείς εκείνο που είχαμε πει, είναι ότι αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες για τον βιοπορισμό από τη μια, αλλά από την άλλη, αν είμαστε έντιμοι στο επάγγελμα μας, που είναι επάγγελμα υγείας, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Έτσι προτιμούμε να καθυστερήσουμε λίγο και να πάμε ασφαλισμένα, παρά να τύχει ένα κρούσμα στο τέλος της ημέρας και να είναι πολύ χειρότερο. Σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα σε μια επιχείρηση θα την σκοτώσει».
 
«Δεχθήκαμε καταγγελίες για παραβίαση διαταγμάτων»
Πέρα από τις φωνές μερίδας συναδέλφων του, ο κ. Αλεξόπουλος σημείωσε ότι είχαν να αντιμετωπίσουν κι ένα άλλο πρόβλημα, το οποίο αφορούσε σε καταγγελίες για γυμναστές, αλλά κυρίως άτομα που ασκούν παράνομα το επάγγελμα, οι οποίοι παραβίασαν τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.
 
«Έχουμε το πρόβλημα της παράνομης εργασίας. Είναι άτομα που παριστάνουν τους γυμναστές, ενώ δεν έχουν τα κατάλληλα πιστοποιητικά. Οπότε η σύσταση μας ήταν τόσο γι’ αυτούς όσο και για συναδέλφους που παρανομούσαν και παραβίαζαν το διάταγμα. Είναι κάτι αντιδεοντολογικό και ανήθικο».
 
Ξεκαθάρισε πάντως, ότι «οι ούτω καλούμενοι γυμναστές που είναι παράνομοι έτσι κι αλλιώς, είναι πιο επιρρεπείς στο να παραβιάζουν τα διατάγματα. Εμείς θέλουμε τον κλάδο μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμμορφώνεται με τα διατάγματα. Είχαμε ενώπιον μας καταγγελίες, κυρίως από άτομα που δεν έχουν πτυχία. Δυστυχώς ή ευτυχώς τα πράγματα είναι πλέον πολύ ανοιχτά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και είδαμε αναρτήσεις και stories ατόμων που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Υπήρχαν και συνάδελφοι, στους οποίους δίναμε προειδοποιήσεις».
 
Πίστη για επιστροφή του κόσμου
Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αυτούς τους δύο μήνες, είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, πως όταν ανοίξουν τα γυμναστήρια, ο κόσμος θα επιστρέψει, παρά το φόβο που υπάρχει.
 
«Η περίοδος αυτή έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να γυμνάζονται διαδικτυακά ή σε ανοιχτό χώρο, άρα πιστεύω ότι έστω και λίγο αργά, αλλά θα επανέλθουμε».
Ψάχνουν φόρμουλα για τις συνδρομές
Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων βρίσκονται σε συζητήσεις για να βρεθεί η φόρμουλα για τις συνδρομές των πελατών, οι οποίοι είτε πλήρωσαν τον Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο σταμάτησαν να λειτουργούν τα γυμναστήρια, είτε είχαν προπληρώσει για περισσότερους.
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών γυμναστηρίων Μιχάλης Σιέκκερης, έγινε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη τους και θα γίνει και άλλη αυτήν την εβδομάδα, για να ληφθεί τελική απόφαση.
 
«Για το θέμα των συνδρομών δεν πάρθηκε ακόμα απόφαση. Είναι ένα θέμα που συζητείται για να δούμε αν υπάρχει κοινή στάση. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι δεν πρόκειται να χάσει κάποιος μια συνδρομή, ή καλύτερα υπάρχει μηδαμινή περίπτωση για κάτι τέτοιο. Ο κόσμος να είναι βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση».
 
Όπως εξήγησε, έχουν σκεφτεί κάποιες λύσεις, τις οποίες θα συζητήσουν και θα παρθούν αποφάσεις.
 
Σημείωσε ακόμα πως αναμένουν να δουν και τις οδηγίες για τα γυμναστήρια.
 
«Πιθανόν κάποια μέλη μας ν' αντιμετωπίσουν προβλήματα, ωστόσο δεν έχω ακόμα ξεκάθαρη εικόνα. Πιστεύω για κάποια μερίδα γυμναστηρίων, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.
 
Τα προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν κυρίως στα μεγάλα γυμναστήρια, αφού όπως λέμε μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες. Ωστόσο, προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο», κατέληξε ο κ. Σιέκκερης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κατηγορεί την Ολγκίν ότι προσπάθησε να «παρασύρει» σε συνομιλίες ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος»
Επιμένει στο δεδικασμένο η πλευρά των μοναχών-«Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Ησαΐα»
Ανταλλαγή καλών πρακτικών ΤΝ για πολιτισμό πρότεινε η Κασσιανίδου στις Βρυξέλλες
ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι στήθηκε η κινηματογραφική απόδραση του «Μύγα»-Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία
Τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς εξετάζει η Βουλή
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Μονομερή απόφαση της Βουλής για το δικαίωμα περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΔΥ
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συστήνει να γίνεται έρευνα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
Με δύο αεροσκάφη ενισχύει και φέτος η Κομισιόν την πυροσβεστική ομπρέλα Κύπρου
Δυσαρέσκεια Επιτροπής Γεωργίας για καθυστέρηση στη συζήτηση περί φωτοβολταϊκών