Νέο τεστ κορωνοϊού στο αγοράκι που νοσηλεύεται με καβασάκι στο Μακάρειο

Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν τελικά το δυόμισι χρόνων αγοράκι που νοσηλεύεται με τη νόσο καβασάκι, στο Μακάρειο νοσοκομείο είναι θετικό στον κορωνοϊό. Πρόκειται για μια νόσο για την οποία διεξάγονται τον τελευταίο καιρό έρευνες διεθνώς προκειμένου να εξακριβωθεί η διασύνδεσή της με τον covid-19.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γρίφος τα τεστ κορωνοϊού του δυόμιση ετών αγοριού με Καβασάκι

Tο πρώτο τεστ του αγοριού που νοσηλεύεται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του Μακάρειου Νοσοκομείου ήταν αρνητικό. Του διενεργήθηκε ωστόσο, χθες και δεύτερο τεστ το οποίο στα εργαστήρια του νοσοκομείου βγήκε οριακά θετικό. Όταν επανεξετάστηκε όμως, από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, βγήκε αρνητικό.

Όπως ανέφερε στον REPORTER, o Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο, Αβραάμ Ηλία, «σήμερα στείλαμε και άλλο δείγμα και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Πρέπει να διευκρινίσω ότι και θετικό να είναι το παιδί δεν θα αλλάξει κάτι στην κατάσταση του παιδιού, επειδή πήρε ήδη αγωγή για το Καβασάκι και είναι πιο καλή η γενική του κατάσταση. Είναι σταθερό, δηλαδή. Είναι ακόμη σε οξεία φάση, αλλά παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης».

Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει η εικόνα, λήφθηκαν δείγματα και από τους γονείς του παιδιού, τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι έτοιμα αργότερα σήμερα.

«Το Καβασάκι είναι ένα σύνδρομο και το ερέθισμα για να φανερωθεί μπορεί να το δώσει ένας ιός, κάποια βακτήρια ή ουσίες του περιβάλλοντος. Δεν ξέρουμε τι προκαλεί αυτό το ερέθισμα για να ξεκινήσει. Κάθε χρόνο έχουμε 10-12 περιστατικά αυτής της νόσου σε παιδιά, είτε με τυπικό είτε με άτυπο καβασάκι», διευκρίνισε ο κ. Ηλία.
 

Δειτε Επισης

Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι