Γρίφος τα τεστ κορωνοϊού του δυόμιση ετών αγοριού με Καβασάκι

Γρίφο αποτελούν τα τεστ κορωνοϊού που διενεργήθηκαν στο ηλικίας δυόμιση ετών αγοράκι, που νοσηλεύεται με την νόσο Καβασάκι στο Μακάρειο νοσοκομείο.
 
Όπως δήλωσε στον Alpha ο Διευθυντής της Παιδιατρικης Κλινικής Αβραάμ Ηλία, αρχικά είχε ληφθεί δείγμα από το παιδάκι το οποίο ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια, επειδή το παιδί είχε ορισμένα χαρακτηριστικά, λήφθηκε και δεύτερο δείγμα, το οποίο ήταν θετικό. Αυτό το δείγμα στάλθηκε και στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας και ήταν αρνητικό και, ως εκ τούτου, θα ληφθεί νέο δείγμα αύριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Aγοράκι δυόμισι ετών νοσηλεύεται με τη νόσο Καβασάκι στο Μακάρειο
 
Όπως εξήγησε ο Δρ. Ηλία, ο Covid-19 στις σοβαρές περιπτώσεις  μπορεί να ανεβάσει τους δείκτες φλεγμονής και αυτούς τους δείκτες τους ανεβάζει και το Καβασάκι και κυρίως την φεριτίνη. Αυτό το παιδάκι είχε πάρα πολύ ψηλή φεριτίνη.
 
Τα διαφορετικά αποτελέσματα των τεστ, πάντως, δεν αλλάζουν τη θεραπεία του παιδιού, η οποία ήταν έγκαιρη, όπως διαβεβαίωσε. «Το σύνδρομο Καβασάκι πρέπει να διαγνωστεί στις πρώτες δέκα μέρες από την εκδήλωση του πυρετού, γιατί το παιδί πρέπει να πάρει έγκαιρη θεραπεία. Αλλιώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή φλεγμονή στα στεφανιαία αγγεία, που μπορεί να είναι πολύ σοβαρά στα παιδιά, γι’ αυτό θεωρείται η κυριότερη αιτία επίκτητης καρδιοπάθειας στην παιδική ηλικία στις αναπτυγμένες χώρες», πρόσθεσε.
 
Το παιδάκι είναι σε καλή γενική κατάσταση, ανταποκρίθηκε άριστα στην θεραπεία που του έχει παρασχεθεί, τόνισε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής. «Θα δούμε, όμως, αν υπάρχει αυτή η συσχέτιση, γιατί υπάρχει αυτή η ανησυχία. Το λέμε επειδή δεν ξέρουμε την αιτιολογία του συνδρόμου Καβασάκι», σημείωσε.
 
Το σύνδρομο Καβασάκι είναι ένα παλιό σύνδρομο, κάθε χρόνο νοσηλεύουμε 10-15 παιδιά στην Παιδιατρική κλινική του Μακαρείου, τα οποία μπορεί  να είναι είτε τυπικό Καβασάκι, που έχει όλα τα κλινικά χαρακτηριστικά, είτε άτυπο Καβασάκι.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Γεμίζουν αισιοδοξία τα δύο μόλις κρούσματα, πέντε μέρες μετά τη χαλάρωση

Δειτε Επισης

Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας