Aγοράκι δυόμισι ετών νοσηλεύεται με τη νόσο Καβασάκι στο Μακάρειο

Αγοράκι ηλικίας 2,5 ετών, νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με τη νόσο Καβασάκι, μια σπάνια νόσου που κάποιες χώρες διερευνούν τη συσχέτισή της με τον κορωνοϊό.
 
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Αβραάμ Ηλία τα αρχικά τεστ του παιδιού είναι αρνητικά στη νόσο covid-19.
 
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Ηλία, ανέφερε ότι το σύνδρομο Καβασάκι είναι ένα παλιό νόσημα, το οποίο εντοπίστηκε το 1967 σε ένα παιδί με το όνομα Καβασάκι.
 
«Δεν είναι γνωστή η αιτιολογία που πυροδοτείτε το εν λόγω νόσημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νόσος Καβασάκι μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές. Πρέπει να δοθεί η θεραπεία σε δέκα μέρες και μπορεί να είναι θανατηφόρος η νόσος».
 
Όπως τόνισε ο κ. Ηλία, κάθε χρόνο νοσηλεύονται στο Μακάρειο 10 με 12 παιδιά με τυπικό ή άτυπο Καβασάκι. Πριν λίγες εβδομάδες όπως ανέφερε είχε κρατηθεί για νοσηλεία με την ίδια νόσο ακόμα ένα παιδί.
 
Τα συμπτώματα
Για τη συγκεκριμένη νόσο, δεν υπάρχει εργαστηριακή τεκμηριώση, σύμφωνα με τον κ. Ηλία. Ωστόσο, οι κλινικές εκδηλώσεις της νόσου είναι «ο πυρετός, το κοκκινισμα στα μάτια, παρουσιάζεται χειλίτιδα, δηλαδή έχουν σκασμένα χείλη, έχουν γλωσσίτιδα και ενδεχομένως να έχουν εξανθήματα. Επίσης τα άκρα είναι φουσκωμένα και ξεφλουδίζουν. Μπορεί επίσης να παρουσιάσουν τραχυλική λεμφανεδίτιδα. Στο τυπικό Καβασάκι είναι έντονα τα συμπτώματα».
 
Ξεκαθάρισε, πως δεν πρόκειται για μεταδοτική νόσο. «Στα παιδιά κάτω των 5 ετών έχει μεγαλύτερη συχνότητα. Παρόλα αυτά παρουσιάστηκε και σε μεγαλύτερα παιδιά».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat