Με βαλιτσάκια από σπίτι σε σπίτι κομμώτριες και κουρείς-Καταγγελίες στην Αστυνομία

Το λόγο που επιμένουν να ανοίξουν στην πρώτη φάση των χαλαρώσεων, τα κουρεία και τα κομμωτήρια αποκάλυψε το Συμβούλιό τους. Όπως καταγγέλλει πάρα πολλά μέλη του, προχώρησαν σε κατ’ οίκον υπηρεσίες. Μάλιστα, έγιναν και πάρα πολλές καταγγελίες στην Αστυνομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το πρώτο πακέτο χαλαρώσεων-Τι αλλάζει και τι παίρνει αναβολή

«Μετά το κλείσιμο των κομμωτηρίων, δυστυχώς λόγω της πίεσης που έχει δεχθεί ο κόσμος που έμεινε ακούρευτος, κάποιοι ξεκίνησαν κατ’ οίκον εργασία. Εμείς έχουμε 4,5 χιλιάδες μέλη. Ένα μεγάλο ποσοστό από τα μέλη μας, δυστυχώς πιάνει το βαλιτσάκι του και πηγαίνει από σπίτι του σπιτιού, για να κουρέψουν μια οικογένεια. Αυτό απαγορεύεται. Δυστυχώς η Αστυνομία δεν μπόρεσε να κάνει κάτι και μετά από παροτρύνσεις δικές μας, επειδή δεν μπορεί να μπει σε κανένα σπίτι. Εμείς κάναμε πάρα πολλές καταγγελίες προς την Αστυνομία, όμως δεν έχουμε καμία απάντηση εάν κατήγγειλαν κάποιο ή εάν θα πάρουν κάποιον δικαστήριο», ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Σταύρος Δημητρίου, Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κομμωτών και Κουρέων.

Είναι γι’ αυτό το λόγο ανέφερε ο κ. Δημητρίου που θέλουν να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κουρεία άμεσα.

«Εμείς βάλαμε ένα προβληματισμό. Τι είναι καλύτερο να λειτουργεί το κατ’ οίκον ανεξέλεγκτο, διότι σε ένα σπίτι δεν ξέρουμε τι υπάρχει και τι υγειονομικοί κανόνες ισχύουν ή να ανοίξουν τα κομμωτήρια με όλους τους υγειονομικούς όρους που στείλαμε στο Υπουργείο Υγείας; Εμείς νιώθουμε δικαιωμένοι, επειδή είδαμε ότι σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα, υπήρχαν παρόμοιας φύσης προβλήματα με τα δικά μας και έχει επιτραπεί το άνοιγμα κομμωτηρίων και κουρείων από την πρώτη φάση. Ξέρουμε ότι συζητήθηκε σήμερα και ελπίζουμε να εισακουστούμε», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κομμωτών και Κουρέων, ανέφερε πως σήμερα αναμένουν από το Υπουργείο Υγείας  οι υγειονομικοί κανονισμοί για το πώς θα ανοίξουν τα κομμωτήρια.

«Εμείς ως κομμωτές έχουμε την ίδια έγνοια για μας και για την οικογένειά μας καθώς και για το πελατολόγιό μας. Όποιοι κανόνες υγιεινής τεθούν από το Υπουργείο, είμαι σίγουρος πως θα τηρηθούν από τα μέλη μας, για να γίνει ένα ξεκίνημα. Είμαστε υπέρ των ραντεβού για να μην υπάρχουν κρούσματα. Όλα θα γίνουν, φτάνει να ξεκινήσουμε. Επιβάλλεται, όμως να ξεκινήσουμε».
Ο κ. Δημητρίου έθεσε και θέμα των ενοικίων, αναφέροντας πως οι θέσεις του Συμβουλίου, κοινοποιήθηκαν στον υπουργό Οικονομικών.

«Χθες μας έστειλε επιστολή και μας ανέφερε πως θα συμπεριληφθούμε στο επόμενο πακέτο για τα δάνεια, νοουμένου ότι θα περάσει από τη Βουλής».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες