Πότε ανάβει το πράσινο φως για παραλία και οι όροι-Αργούν οι διακοπές στο εξωτερικό

Οι διακοπές, η παραλία, η χαλάρωση με ποτό σε ένα μπαρ και το φαγητό σε ένα εστιατόριο είναι αυτά που υπάρχουν στο μυαλό όλων όσοι θέλουν να αρχίσουν να προγραμματίζουν δραστηριότητες για το καλοκαίρι.
 
Αν και τα μέτρα χαλάρωσης δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, έχει αρχίζει να διαμορφώνεται μια εικόνα ως προς την πρώτη και η δεύτερη φάση των χαλαρώσεων. Τα καλά νέα, είναι πως σε μία από αυτές τις φάσεις, μάλλον στη δεύτερη (σ.σ μέσα Μαΐου), θα επιτραπεί το κολύμπι, υπό αυστηρούς όμως περιορισμούς.
 
Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα ο καθηγητής βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκης, ανέφερε πως το κολύμπι θα επιτραπεί, υπό αυστηρούς όμως περιορισμούς.
 
«Οι παραλίες είναι ένα σημαντικό στοιχεία για τη ζωή των Κυπρίων. Ίσως όχι στην πρώτη φάση, αλλά πιο μετά να υπάρξει χρήση της παραλίας. Η χρήση της παραλίας για τους Κύπριους είναι πολύ σημαντική, αλλά πρέπει να γίνει υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Όταν πηγαίνουμε στην παραλία δεν μπορούμε να πάμε με μια παρέα πολλών ατόμων. Πρέπει να είναι δύο άτομα.
 
Όταν χρησιμοποιούμε τα κρεβατάκια πρέπει να γίνουν ειδικές διαρρυθμίσεις έτσι ώστε να μην είναι πολύ κοντά το ένα από το άλλο και ίσως να χρειάζεται ειδική απολύμανση, από τον υπεύθυνο της παραλίας πριν να χρησιμοποιηθεί. Μέσα στο νερό δεν πρέπει να είμαστε μαζεμένοι πολλοί και να κάνουμε αθλητικά σπορ και πρέπει να τηρούνται αποστάσεις. Πιστεύω όμως ότι το κολύμπι και οι παραλίες θα δώσει ψυχολογική αναζωογόνηση στους πολίτες και είναι κάτι που θα προωθηθεί σύντομα από τις αρμόδιες Αρχές».
 
Σ’ ότι αφορά στις διακοπές ο κ. Κωστρίκης, ανέφερε ότι θα είναι στην τελευταία φάση χαλαρώσεων το άνοιγμα των αεροδρομίων και τον οδοφραγμάτων.
 
«Εάν θέλει κάποιος να κάνει διακοπές στο εξωτερικό πρέπει να περιμένει αυτή την τελευταία φάση της επαναφοράς στην κανονικότητα, την οποία κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι. Εναπόκειται και σε ρυθμίσεις που ενδεχομένως να κάνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
Σύμφωνα και με τις προτάσεις της Επιστημονικής Ομάδας, το άνοιγμα των μπαρ και των εστιατορίων, αργεί ακόμα και θα ενταχθεί σε μία από τις τελευταίες φάσεις χαλαρώσεων.
 
«Για να διασκεδάσει κάποιος τώρα πρέπει να βρει ένα τρόπο στο σπίτι, όπως κάνουμε όλοι. Για να βγούμε έξω σε κέντρα διασκέδασης, σε κλαμπ και μπυραρίες και εστιατόρια πρέπει να περιμένουμε λίγο. Ακόμα κι αν όλα ανοίξουν θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως όλοι θα ζούμε με τις μάσκες και τις αποστάσεις. Πρέπει στο πίσω μέρος του μυαλού μας να έχουμε την έγνοια του ιού», ανέφερε καταλήγοντας ο Λεόντιος Κωστρίκης.
  

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο