ΒΙΝΤΕΟ: Ακάθεκτος ο Μόρφου-Συγκρίνει τα περιοριστικά μέτρα με την εισβολή

Συνεχίζει τους πύρινους λόγους στα κηρύγματά του ο Μόρφου Νεόφυτος, που αμφισβήτησε για άλλη μία φορά την απόφαση για τα περιοριστικά μέτρα. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα δεν δίστασε, μάλιστα, να τα συγκρίνει με την Τουρκική εισβολή του 1974.
 
Στο κήρυγμα του στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, που τελέστηκε στον Ιερό ναό Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη ο Μητροπολίτης Μόρφου, ανέφερε πως ο κορωνοϊός είναι κάτι το φυσικό και δεν πρέπει να φοβίζει. Αυτό που πρέπει να φοβίζει, υποστήριξε είναι ο κορων-αϊός.
 
«Ο κορωνοϊός είναι ιός, φυσικό πράγμα. Αυτός δεν είναι κορωνοϊός που σας έφερε στην κατάσταση του εγκλωβισμού και της προσφυγιάς. Ο Θεός να φυλάξει, να μην γίνουμε και αγνοούμενοι, να ξεχαστούμε δηλαδή, να ψάχνουμε να βρούμε την τύχη μας και τη μοίρα μας.
 
Η Κύπρος έχει αυτά τα χρόνια ανάγκη από πολλά Χριστός Ανέστη διότι έχει παρατεταμένη κατοχή, έχει εγκλωβισμένους και αγνοούμενους ακόμα, άλλους κάπου κρυμμένους στην Τουρκία και άλλους στον ουρανό.
 
Και τώρα παραδόξως το 2020 έχουμε άλλους εγκλωβισμένους. Αυτοβούλως ή και κακοβούλως, ένεκα αυτού του κορωναϊού και όχι κορωνοϊού. Κορωναϊός είναι αυτός που επιβάλλεται, που κατασκευάζεται από ανθρώπους για να κυβερνήσει διά του φόβου, διά της κορώνας τον άνθρωπο. Αυτόν τον άνθρωπο ο Θεός κατέβηκε μέχρι τον Άδη για να τον σώσει από το θάνατον, τον διάβολο και την αμαρτία. Ο Θεός να φυλάξει.».
 
Αμφισβήτησε δε πως οι ηλικιωμένοι είναι ευπαθείς ομάδες και έκανε λόγο για θαύμα σε γηροκομείο στην Αθήνα.
 
«Ήδη το εσταυρωμένο σώμα του Κυρίου, σ’ ένα ταπεινό ίδρυμα με ανθρώπους τρίτης ηλικίας, που πώς τους λένε,  ευπαθή ομάδα, εκεί στο Κέντρο της Αθήνας στο γηροκομείο, το σώμα του Χριστού από την Αγία Πέμπτη, αίμα και ύδωρ. Και ξέρουμε πολύ καλά όταν υπάρχει χαρά ένα λείψανο ευωδιάζει. Όταν υπάρχει θλίψη δακρύζει.  Το σώμα του Κυρίου μας στο γηροκομείο της Αθήνας. Αυτό το σώμα το σταυρώσαμε αυτές τις μέρες. Και εξέρχεται από το σώμα του στραυρωμένου Κυρίου μας, αίμα και ύδωρ. Ο Θεός να μας λυπηθεί. Ο Θεός να μας ελεήσει που κάνουμε αυτές τις Αναστάσιμες θριαμβευτικές λειτουργιές σε σχεδόν άδειες εκκλησίες. Ο Θεός να μας συγχωρήσει».
 
Καταλήγοντας ανέφερε πως υπάρχει μυστικό σχέδιο για την απελευθέρωση από τον εγκλεισμό.
 
«Ερχόμαστε εμείς μέσα από την ενέργεια της Αναστάσεως να σας πούμε εννέα φορές, όσα είναι τα τάγματα των Αγίων Αγγέλων, μην φοβάστε ενικήθη ο θάνατος, ενικήθη η αμαρτία και ο διάβολος και μέσα από τον εγκλεισμό που ζείτε αυτήν την προσωρινή προσφυγιά, έρχεται η ελευθερία μας μέσα από μυστικό σχέδιο του Αναστάντος Ιησού. Εμείς να κρατήσουμε αυτά που μας λένε οι Άγιοι».
 
Δείτε όσα ανέφερε για τα περιοριστικά μέτρα από το έβδομο λεπτό και μετά
 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

 

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα