Τα έβαλε με Αναστασιάδη, Μητσοτάκη και Αστυνομία ο Μόρφου-«Ο Θεός να τους ελεήσει...»

Όσο προκλητική ήταν η πράξη του να σπάσει την καραντίνα άλλο τόσο, ίσως και ακόμη πιο προκλητικός, ήταν ο λόγος του στο κήρυγμα που έκανε ο Μητροπολίτης Μόρφου. Αναφερόμενος στους πιστούς, που παρά την απαγόρευση έσπευσαν στην εκκλησία των Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα, τα έβαλε με Αναστασιαδη, Μητσοτάκη και Αστυνομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ: Έσπασε την καραντίνα ο Μόρφου-Αρνήθηκαν να αποχωρήσουν πιστοί, μοίρασε εξώδικα η Αστυνομία
 
Αμφισβητώντας ανοικτά τις εξουσίες του κράτους, απευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως ο μόνος που μπορεί να κρίνει είναι ο Θεός.
 
«Μήπως από κάποια ασθένεια, να φύγουμε νωρίς από την πρόσκαιρη ζωή; Κι αν δεν φύγουμε από αυτή την ασθένεια, στην γωνιά του δρόμου μας περιμένει μια άλλη. Κάποιο ατύχημα ίσως, τα γηρατειά όσοι γεράσουμε και μας επιτρέψουν τα εμβόλια του Μπιλ Γκέιτς, να γεράσουμε. Πάλι θα φύγουμε από αυτή τη ζωή. Η αθάνατη και ωραία ζωή, είναι αλλού. Γι’ αυτό γιορτάζουμε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Θεός που βλέπει την καρδιά του καθενός, ας μας κρίνει όλους».
 
Ο Μητροπολίτης Μόρφου εξέφρασε ακολούθως το θαυμασμό του στον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος δεν απαγόρευσε την προσέλευση στις εκκλησίες. Τα έβαλε μάλιστα με την Αστυνομία, λέγοντας πως οι πράξεις της συγκρούονται με το νόμο του Θεού.
 
«Μερικοί ευλαβέστατοι, μάλλον όχι ευλαβέστατοι, ασεβέστατοι αστυνομικοί, κατά πάντα όμως νόμιμοι, κατά νόμιμοι με τους νόμους του Προεδρικού και του Υπουργικού διατάγματος. Ξέρετε πως λέγετε αυτό στη νομική; Σύγκρουση καθηκόντων. Το ένα καθήκον είναι ο νόμος του Θεού, που λέει αυτόν που θα έρθει κοντά μου δεν θα τον βγάλω έξω. Έτσι λέει ο Χριστός».
 
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ, πως σε όποιες χώρες τελείται Θεία Λειτουργία, είναι πιο λίγα τα κρούσματα κορωνοϊού.  
 
«Αυτοί που κάνουν στατιστικές των θανάτων από τον κορωνοϊό, ας δουν πόσοι είναι οι θάνατοι στις χώρες που κάνουν θεία λειτουργία και πόσοι είναι αλλού, όπου δεν γίνεται θεία λειτουργία και θα καταλάβετε ποιο είναι το πραγματικό θαύμα. Τέτοιες μέρες να μείνει ο κόσμος με φόβο στην καρδία και χωρίς θεία κοινωνία, ο Θεός να τους ελεήσει. Όταν ήλθε μέσα ο αστυνομικός του είπα παιδί μου διάλεξε τι θέλεις να εφαρμόσεις; Το νόμο του κράτους ή το νόμο του Χριστού; Όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε την θεία κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται, είναι ως και να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως και να κλείνουμε τα φαρμακεία. Άμα θέλουμε τρόποι υπάρχουν, όπως βρήκαν τρόπο στην ορθόδοξη Γεωργία».
 
 
Υπενθυμίζεται πως στο χώρο όπου έγινε λιτανεία και μαζεύτηκε αρκετός χώρος, όπως μετέδωσε ο REPORTER,  έσπευσε η Αστυνομία και έκοψε εξώδικα σε τρία άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έσπασε την καραντίνα ο Μόρφου-Αρνήθηκαν να αποχωρήσουν πιστοί, μοίρασε εξώδικα η Αστυνομία

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου