Αναδίπλωση Βωνιάτη για τα περί εξετάσεων σε όλους τους πελάτες υπεραγοράς με κρούσματα

Δεν είχε όλα τα στοιχεία μπροστά του όταν εξέφραζε την άποψη πως πρέπει όλοι που μετέβησαν σε υπεραγορά, στην οποία εντοπίστηκαν έξι κρούσματα κορωνοϊού, ανέφερε σήμερα ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης.

Μια δήλωση που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία ανάμεσα στους καταναλωτές και προκάλεσε την αντίδραση του μέλους της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας Λεόντιου Κωστρίκη, ο οποίος είχε αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται.
 
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Βωνιάτης ανέφερε πως ο κίνδυνος να έχουν μολυνθεί οι πελάτες της υπεραγοράς είναι πολύ μικρότερος, από το να προσβληθεί προσωπικό της υπεραγοράς.
 
«Όσοι έχουν επισκεφθεί την υπεραγορά, η γνώμη μου είναι να αυτοπαρακολουθηθούν, διότι δεν γνωρίζουμε πόση ώρα ήρθαν σε επαφή. Επειδή ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται στην κοινότητα και όλοι είμαστε εκτεθειμένοι, αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι το πιο απλό, είναι να παρακολουθούν εάν έχουν συμπτώματα και να μετρούν τη θερμοκρασία τους. Εάν παρουσιάσουν συμπτώματα να επικοινωνήσουν με τον προσωπικό τους ιατρό. Αυτό εννοούσα, δεν εννοούσα εργαστηριακή εξέταση σε όλους. Αυτό είναι αδύνατο».
 
Ο κ. Βωνιάτης εξέφρασε την άποψη πως έπρεπε να δοθεί συμβουλή σε αυτά τα άτομα, αφού υπάρχει κάποια μικρή πιθανότητα να έχουν προσβληθεί.
 
«Είναι ένα μάθημα πως η υπεραγορά δεν είναι χώρος συνάθροισης, είαι χώρος ανάγκης για να αγοράσουμε τα απολύτως απαραίτητα και πρέπει να τηρούμε τους κανόνες. Από κει και πέρα δεν υπάρχει λόγος πανικού ότι έχουν προβληθεί χιλιάδες, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποια άτομα να έχουν μολυνθεί. Γιατί έγινε απολύμανση σε όλη την υπεραγοράς», σημείωσε ο κ. Βωνιάτης.
Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκης, στον οποίο ανέφερε ο κ. Βωνιάτης πως έκανε τη χθεσινή δήλωση χωρίς να έχει όλα τα στοιχεία ενώπιον του. Ο κ. Κωστρίκης, ανέφερε πως μετά τη διευκρινίσεις του κ. Βωνιάτη «νιώθουμε καλύτερα».
 
Καθησυχαστικός ήταν από την πλευρά του ο κ. Κωστρίκης ο οποίος ανέφερε πως για να προσβληθεί κάποιος πρέπει να συναναστραφεί με κάποιον άλλο σε ένα συνεχόμενο διάστημα 15 λεπτών και είναι καταγεγραμμένο στην επιστήμη. Όλα τα άτομα που προσβλήθηκαν ανέφερε αξιολογήθηκαν από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και φαίνεται ότι δεν είχαν βήξει μέσα στο κατάστημα. «Η υπεραγορά έχει αντικαταστήσει τους υπαλλήλους και έχει απολυμάνει το χώρο. Εφάνηκε πως δεν είχαν κίνδυνο οι πελάτες».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 
 

Δειτε Επισης

Συνεχίζει να μην καταγράφονται από την Αστυνομία οι διελεύσεις των επανεγκατασταθέντων-Χάνονται επιδόματα
Οι δικαιούχοι οικονομικής στήριξης στο «κτίΖΩ» και η επιπλέον βοήθεια που παρέχει το ΥΠΕΣ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί