Αυτή είναι η τελική διαδικασία για το επίδομα των φοιτητών που έμειναν στο εξωτερικό

Η  Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας επαναβεβαιώνει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την παραχώρηση του έκτακτου φοιτητικού επιδόματος.

Το επίδομα των €750 δικαιούνται όσοι φοιτητές/τριες σπουδάζουν στο εξωτερικό και μετά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παραμένουν εκτός Κύπρου, στη χώρα σπουδών τους, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου, στον σύνδεσμο http://www.moec.gov.cy/, μέχρι τις 22 Απριλίου.

Μετά την έγκριση του σχετικού κονδυλίου, ύψους 15 εκατ., ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής του επιδόματος, μετά από έλεγχο, σε όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί με τη συνοδεία των απαιτούμενων αποδεικτικών για τη φοίτηση.

Οι δικαιούχοι αιτητές λαμβάνουν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου μήνυμα κειμένου στον αριθμό τηλεφώνου που κατέθεσαν με την αίτησή τους, με το οποίο καλούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα του Υπουργείου, σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Με την αποδοχή της Υπεύθυνης Δήλωσης, γίνεται έμβασμα στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει με την αίτησή τους. Ήδη έχει γίνει η Υπεύθυνη Δήλωση και έχουν διεκπεραιωθεί πέραν των 3000 αιτήσεων και στους δικαιούχους καταβάλλεται αύριο το ποσό. Εξυπακούεται ότι από τη στιγμή της εντολής για πληρωμή από το Υπουργείο, χρειάζονται ακόμα δύο με τρεις μέρες για να φτάσει το έμβασμα στον τραπεζικό λογαριασμό.

Μέσα σε μερικές μέρες θα έχουν ολοκληρωθεί από το Υπουργείο όλες οι πληρωμές στους δικαιούχους με βάση τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι τώρα. Ενώ θα συνεχίσουν, με την ίδια διαδικασία, να διεκπεραιώνονται αιτήσεις που θα υποβάλλονται τις επόμενες ημέρες, μέχρι την προθεσμία της 22ας του μήνα.

Διευκρινίζεται ότι η ηλεκτρονική αποδοχή της υπεύθυνης δήλωσης αποσκοπεί σε έλεγχο του κατά πόσον οι αιτητές έχουν παραμείνει στο εξωτερικό.

Τυχόν αλλαγές στα στοιχεία που υποβλήθηκαν αρχικά, όπως π.χ. του αριθμού τηλεφώνου, μπορεί να κοινοποιούνται από τους αιτητές μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου tech750@moec.gov.cy  ( http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp10578 ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Καταδικάζει την αλόγιστη αναγραφή συνθημάτων στο κέντρο ο Δήμος Λάρνακας
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας