Προς το τέλος των διακοπών του Πάσχα αξιολογεί τα δεδομένα το Υπ. Παιδείας

Σχέδιο δράσης έχει καταρτίσει το Υπουργείο Παιδείας, για την παράταση των μέτρων, ενώ δηλώνει έτοιμο σε περίπτωση παράτασης της σχολικής χρονιάς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Μιλώντας στον REPORTER ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι σε θέση να λάβει τελικές αποφάσεις, λόγω της φύσης του ιού, ωστόσο τόνισε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και πιθανόν προς το τέλος των διακοπών του Πάσχα να είναι πιο καθαρά τα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ 

«Για να μπορούμε να πούμε τι θα γίνει θα πρέπει να έχουμε ασφαλή στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας και τους επιστημονικούς συμβούλους του. Αναλόγως τι θα μας πουν, έχουμε και τον αντίστοιχο προγραμματισμό. Κανένας δεν αποκλείει, αν χρειαστεί, να παραταθεί η σχολική χρονιά».
 
Όπως τόνισε ο κ. Προδρόμου, όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία, σημειώνοντας πως ξεκάθαρες απαντήσεις θα ληφθούν όταν θα υπάρχουν στέρεα δεδομένα. Ο υπουργός Παιδείας υπέδειξε, παράλληλα, ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ομόλογό του στην Ελλάδα, ώστε να οργανώσουν τα σχολεία και τις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιες μέρες επιθυμεί το Υπ. Παιδείας να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί τις διακοπές του Πάσχα

«Το ερώτημα δεν είναι η μείωση της ύλης»
Κληθείς να σχολιάσει τη μείωση της εξεταστέας ύλης, ο Πρόδρομος Προδρόμου ξεκαθάρισε πως τα σχολεία δεν λειτουργούν με βάση την ύλη, αλλά οι εκπαιδευτικοί έχουν ως στόχο τους δείκτες επιτυχίας των παιδιών.
 
«Το ερώτημα δεν είναι αν θα μειωθεί η ύλη, το ερώτημα είναι αν τα παιδιά που φοιτούν φέτος στα σχολεία θα είναι σε θέση να φοιτήσουν στην επόμενη τάξη. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από το πότε θα επιστρέψουμε στα σχολεία. Ενδεχομένως να έχουμε αρκετό χρόνο να συνεχιστεί η διδασκαλία, μπορεί και όχι».
 
Ο υπουργός τόνισε πως στο Υπουργείο δεν υπάρχει καμία ανησυχία αυτή τη στιγμή, καθώς υπάρχουν σενάρια και προγραμματισμός, για κάθε πιθανή εξέλιξη.
 
«Το θέμα είναι τα παιδιά που θα τελειώσουν φέτος από το δημοτικό και θα πάνε στο Γυμνάσιο, να μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα και να αριστεύσουν. Αυτό είναι το ερώτημα και για αυτό το λόγο κάνουμε και την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρουν τον τρόπο να διδάξουν την κάθε τάξη ανάλογα με τις δυνατότητες και τις δεξιότητές της. Είναι ώρα να αναπτύξουν και οι ίδιοι πρωτοβουλία».   
 
Ευχαριστημένοι με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Αναφερόμενος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως, από τις ενδείξεις που έχουν ενώπιον τους, τόσο οι μαθητές, όσο και οι γονείς είναι ευχαριστημένοι.
 
«Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε αναπτύξει αυτή τη δεξιότητα που θα μας μείνει. Είναι σημαντικό, επίσης, ότι θα μπορούμε και στο μέλλον να διοργανώνουμε μαθήματα και όχι μόνο εξ αποστάσεως», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρέλαβε 1000 tablets στο πλαίσιο του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ο Προδρόμου

Παρέλαβε πέραν των 2000 tablets
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει παραλάβει πέραν των 2000 tablets, τα οποία ήταν δωρεά τόσο του Οργανισμού «Hope For Children», όσο και της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και άλλων συνεργατών του Υπουργείου.
 
Όπως είχε τονιστεί, τα tablets αυτά καλύπτουν τις ανάγκες του Υπουργείου Παιδείας, όπως αυτά είχαν καταγραφεί τις προηγούμενες ημέρες, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις όλων των σχολείων παγκύπρια.
 
Στόχος του Υπουργείου, είχε δηλώσει ο υπουργός είναι όλα τα παιδιά να επωφεληθούν από το εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές