Σε σειρά ερωτημάτων απάντησε το American Medical Center-Διερευνά το Υπ. Υγείας

Σε ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, με επιστολή που του ζητήθηκε, προέβη το ιδιωτικό νοσηλευτήριο American Medical Center, μετά τα διαδοχικά (σ.σ 1+2+3) κρούσματα, τα οποία ανάγκασαν το Υπουργείο να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξι κρούσματα στο American Medical Center-Αναστέλλεται η λειτουργία του
 
Το Υπουργείο Υγείας, ζήτησε από τη Διεύθυνση του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, όπως ενημερωθεί για τις ενέργειες που έγιναν, καθώς και για τα ονόματα όλων των ασθενών και προσωπικού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Γενετικής Νοσηλευτικής Μονάδας, που ενδεχομένως να αποτελούν επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
 
Παράλληλα ζητήθηκε όπως το Υπουργείο ενημερωθεί για τις ενέργειες που έγιναν και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για κάθε επαφή, όπως επίσης και τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων που λήφθηκαν.    
 
Επιπρόσθετα ζητήθηκε ενημέρωση σε σχέση με τον ασθενή, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα και ενώ νοσηλευόταν, σε νέα δειγματοληψία που του λήφθηκε, το αποτέλεσμα έδειξε πως ήταν θετικός.
 
Το Υπουργείο ζήτησε να ενημερωθεί για την ημερομηνία εισαγωγής του εν λόγω ασθενή, ο λόγος που έγινε το δεύτερο τεστ κορωνοϊού, πότε έλαβε εξιτήριο και ποια τμήματα έχουν εκτεθεί μέσω του ασθενή, ώστε να γίνει η ιχνηλάτηση και να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ιδιωτικό νοσηλευτήριο κλήθηκε να αναφερθεί και στα μέτρα που λήφθηκαν σε σχέση με τις επαφές του και τους χώρους του νοσηλευτηρίου, όπως επίσης και για τον προστατευτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού.
 
Μετά τα διαδοχικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, το Υπουργείο Υγείας διεξάγει έλεγχο για τα μέτρα, ενώ εξέδωσε διάταγμα προσωρινής αναστολής της λειτουργίας του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, για λόγους δημόσιας υγείας.
 
Το American Medical Center πλέον δεν μπορεί να δεχθεί νέους ασθενείς, ενώ οι εσωτερικοί ασθενείς παραμένουν στο νοσηλευτήριο, μέχρι να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού.  
 
Η Διεύθυνση του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και πλέον αναμένει επίσημη ενημέρωση αναφορικά με το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα του βήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα