Χείρα βοηθείας από Κίνα και Ισραήλ-Ιατρικός εξοπλισμός και εμπειρογνωμοσύνη

Πολύτιμες και στη μάχη για τον κορωνοϊό αποδεικνύονται οι καλές σχέσεις που διατηρεί η Κύπρος διεθνώς αλλά και οι διμερείς συμφωνίες που έχει συνάψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτοιμη να μεταφερθεί στην Κύπρο η κινεζική βοήθεια για τον κορωνοϊό

Φτάνει εξοπλισμός από την Κίνα
Με δωρεάν πτήση της αεροπορικής εταιρείας Aegean, θα μεταφερθεί στην Κύπρο ο ιατρικός εξοπλισμός από την Κίνα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Aegean, κ. Ευτύχιο Βασιλάκη.

Ο κ. Βασιλάκης γνωστοποίησε την ετοιμότητα της Aegean, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, να μεταφέρει, με δωρεάν πτήση από την Κίνα, ιατρικό υλικό και άλλο εξοπλισμό που κρίνονται αναγκαία από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και της Κυβέρνησης του προς τις εταιρείες Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια, για την ευγενή τους προσφορά προς τον κυπριακό λαό.  

Η σημαντική συνεισφορά  από ΑEGEAN και Ελληνικά Πετρέλαια
Για να φτάσει ο εξοπλισμός από την Κινα στην Κύπρο, συνεργάζονται ΑEGEAN και Ελληνικά Πετρέλαια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διευρύνοντας και για τις ανάγκες της Κύπρου, τη συνεργασία που ξεκίνησε πρόσφατα στην Ελλάδα, η AEGEAN θα προσφέρει τα αεροπλάνα, πληρώματα και τα υπόλοιπα μεταβλητά έξοδα των πτήσεων ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια μέσω της ΕΚΟ Κύπρου θα καλύψουν όλο το κόστος των καυσίμων για τις πτήσεις αυτές.

Αναφέρεται ακόμη ότι η AEGEAN και τα Ελληνικά Πετρέλαια μέσω της ΕΚΟ Κύπρου θα προσφέρουν επίσης για την επόμενη περίοδο κατά τον ίδιο τρόπο δωρεάν οποίες τυχόν πτήσεις επαναπατρισμού χρειαστεί και ζητήσει η Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται μόνο εφόσον το κρίνει η Κυπριακή Δημοκρατία με τα κριτήρια συμμέτοχης αλλά και τις συνθήκες υποδοχής που θα ορίζει κατά περίπτωση. Στις πτήσεις αυτές θα υπάρχει κενό κάθισμα μεταξύ των επιβατών ενώ για λόγους μεγαλύτερης προστασίας δεν θα υπάρχει catering service.
 
Από την πλευρά τους τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΕΚΟ Κύπρου θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στα δύο κυπριακά αεροδρόμια, Λάρνακας και Πάφου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τυχόν εκτάκτους ανεφοδιασμούς που μπορεί να χρειαστούν την περίοδο αυτή, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Πολύτιμη συνεργασία με Ισραήλ σε ιατρικό επίπεδο
Μετά από εισήγηση που κατέθεσαν ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Sheba, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και το Ιατρικό Κέντρο Sheba του Ισραήλ, ως τα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19 σε Κύπρο και Ισραήλ, αρχίζουν συνεργασία για ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σχετικά με τα περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία και τις θεραπευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη σύνδεση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με την αντίστοιχη του Ιατρικού Κέντρου Sheba για την ανταλλαγή πρωτοκόλλων θεραπείας και εμπειριών για την καλύτερη υποστήριξη των ασθενών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ