Οκτώ νέα κρούσματα-Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι οκτώ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Όπως δήλωσε ο Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου:
 
Συγκεκριμένα,
 
-       Δύο άτομα επέστρεψαν από Ευρωπαϊκές χώρες, άρα θεωρούνται εισαγόμενες λοιμώξεις,
 
-       Τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, και
 
-       Δύο άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.
 
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 132, (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τα 69 από τα 132 προέρχονται από επαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVΕ: Οκτώ νέα κρούσματα, στους 132 οι ασθενείς-Βρέφος στο Μακάρειο

«Να μου επιτρέψετε να επαναλάβω πως ό,τι κτίζουμε τώρα, θα το επωφεληθούμε σύντομα, και το αντίθετο», τόνισε ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνση Λευκωσίας ΟΚΥΠΥ.
 
Αυτή τη στιγμή, ένα τρίμηνο βρέφος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Μακάρειο Νοσοκομείο σε καλή γενική κατάσταση. Αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, ανέφερε.
 
Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 17 άτομα, δύο εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο. «Πέντε άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρία στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη αλλά σταθερή», πρόσθεσε ο Δρ. Λοΐζου.
 
«Η δυνατότητα διασωλήνωσης και σωστής υποστήριξης σε ΜΕΘ των ασθενών με αναπνευστική ανεπάρκεια είναι αυτή που αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσής τους. Για αυτό και ο αγώνας που γίνεται για να δημιουργηθούν όσο το δυνατό περισσότερες κλίνες εντατικής και να εξοπλιστούν κατάλληλα», τόνισε.
 
Υπέδειξε, ταυτόχρονα, πως είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε στο προσωπικό μας όλο τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό για να μπορέσει να εκτελέσει τα καθήκοντά του με όσο το δυνατό περισσότερη ασφάλεια.
 
«Κάτι το οποίο μας συγκινεί ιδιαίτερα είναι η μεγάλη εθελοντική προσφορά δωρεών προς τα νοσοκομεία ειδικά για εξοπλισμούς. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα, και είναι γνωστό. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση των απαραιτήτων λόγω της τρομακτικά μεγάλης παγκόσμιας ζήτησης, σαν αποτέλεσμα της ταχύτατης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παγκόσμια σχεδόν 450,000 κρούσματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα. Για αυτό, όπως είπα και χθες χρειαζόμαστε χρόνο. Μένουμε σπίτι, προστατευόμαστε, κερδίζουμε χρόνο», υπογράμμισε ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου