Είκοσι τρείς επαγγελματίες υγείας θετικοί στον κορωνοϊό στην Πάφο, 153 σε αυτοπεριορισμό

Εικοσιτρείς ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα στον ειδικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου που έχει διαμορφωθεί ως μεικτός θάλαμος για την νοσηλεία των ασθενών που παραμένουν στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με τον Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη που έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ Πάφου και Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Μπλόκα και περιπολίες από Αστυνομία, αδειάζουν οι δρόμοι (pics)
 
Ο κ. Μουτήρης που επισκέφτηκε όλους τους νοσηλευτικούς θαλάμους του Νοσοκομείου Πάφου μαζί με τους ειδικούς ιατρούς ανέφερε στο ΚΥΠΕ, πως προχώρησαν σήμερα σε κάποια εξιτήρια.
 
Στο μεταξύ  ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης σημείωσε πως 23 άτομα από τους επαγγελματίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου είναι θετικοί με λοίμωξη με κορωνοϊό και βρίσκονται μακριά από το Νοσοκομείο. Δύο μέλη του προσωπικού νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και άλλα 153 άτομα από το προσωπικό παραμένουν απομονωμένοι στην κατοικία τους, επειδή ήρθαν σε άμεση επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και όπως είπε, σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Επιτήρησης πρέπει να μείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα στο σπίτι.
 
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου συνεχίζουν να εργάζονται 94 επαγγελματίες υγείας.
 
Σ’ ότι αφορά την προετοιμασία του Νοσοκομείου Πάφου για την επαναλειτουργία του ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης  ανέφερε πως χτες συνεχίστηκε η απολύμανση  των χώρων του Νοσοκομείου, ενώ το συνεργείο απολύμανσης κλήθηκε και σήμερα για σκοπούς απολύμανσης του χώρου των εξωτερικών ιατρείων , του τμήματος ψυχικής υγείας, και του τμήματος τεχνικής υποστήριξης του Νοσοκομείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα χλευαστικά μηνύματα και οι επικείμενες καταγγελίες-Μπαίνουν όροι στα SMS
 
Με αυτές τις απολυμάνσεις, συμπλήρωσε ο Δρ. Μουτήρης, συμπληρώνεται η γενική απολύμανση του Νοσοκομείου.
 
Πρόσθεσε ωστόσο πως «πέραν της γενικής απολύμανσης που γίνεται από εταιρεία, προσωπικό του κρατικού νοσηλευτηρίου συνεχίζει τον εσωτερικό καθαρισμό των θαλάμων προετοιμάζοντας τους για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου», όπως είπε.
 
Εξέφρασε δε, την ελπίδα, πως τις επόμενες λίγες μέρες, ίσως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα , το ΓΝ Πάφου να μπορέσει να επαναλειτουργήσει, αν όχι στην ολότητα του, δηλαδή όλες οι κλινικές ταυτόχρονα, τουλάχιστον σταδιακά.
 
Ακόμη επεσήμανε πως κατά την διάρκεια του τελευταίου 24ώρου το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών που συνεχίζει να λειτουργεί δέχτηκε 14 ασθενείς εκ των οποίων τους 12, τους  παρέπεμψε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Κυανός Σταυρός στην Πάφο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι τρεις νεκροί και τα 124 κρούσματα δεν αφήνουν περιθώρια
 
Οι υπόλοιποι 2, σημείωσε δεν χρήζουν νοσηλείας και με οδηγίες  πήγαν στο σπίτι τους.
 
Επίσης , κατά την διάρκεια του τελευταίου 24ωρου,ο κ. Μουτήρης ανέφερε, στάλθηκε από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου, στο ΓΝ Λεμεσού ασθενής που θεωρήθηκε ότι  είναι ύποπτο κρούσμα για λοίμωξη με κορωνοϊό για περαιτέρω διερεύνηση που θα γίνει στο Νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας