«Όπως καταλαβαίνετε η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει περάσει στην επόμενη φάση»

Κρίσιμες και δραματικές στιγμές ζει η Κύπρος και άπαντες καλούν τους πολίτες να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να δείξουν ωριμότητα και πειθαρχία στα μέτρα που λήφθηκαν, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να βγούμε νικητές από τον πόλεμο με τον κορωνοϊό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE/Υπουργός Υγείας: Η επιλογή είναι μεταξύ ζωής και θανάτου
 
Σε δηλώσεις του, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ, Μάριος Λοΐζου, ανακοινώνοντας πως οι νεκροί ανήλθαν στους τρεις, ανέφερε πως «όπως καταλαβαίνετε η προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας έχει πλέον περάσει στην επόμενη φάση. Αντιμετωπίζουμε πιο σοβαρά περιστατικά. Ελπίζαμε ότι δεν θα συμβεί, αλλά συνέβη. Το κυρίως πρόβλημα είναι οι σοβαρές πνευμονίες. Η μεγάλη μάχη δίνεται πλέον καθημερινά στις ΜΕΘ των νοσοκομείων και τα υποστηρικτικά τμήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε στιγμή όμως, όπως και στις άλλες χώρες του κόσμου, ότι χρειαζόμαστε χρόνο, για να ετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα».
 
Πρόσθεσε πως «όπως καταλαβαίνετε η προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας έχει πλέον περάσει στην επόμενη φάση. Αντιμετωπίζουμε πιο σοβαρά περιστατικά. Ελπίζαμε ότι δεν θα συμβεί, αλλά συνέβη. Το κυρίως πρόβλημα είναι οι σοβαρές πνευμονίες. Η μεγάλη μάχη δίνεται πλέον καθημερινά στις ΜΕΘ των νοσοκομείων και τα υποστηρικτικά τμήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε στιγμή όμως, όπως και στις άλλες χώρες του κόσμου, ότι χρειαζόμαστε χρόνο, για να ετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα. Αυτή τη στιγμή, πέραν του Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, λειτουργούν θάλαμοι διαλογής ύποπτων περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρήνος για τους τρεις νεκρούς…-Με ελεύθερο ιατρικό ιστορικό ο άτυχος πιλότος
 
Ταυτόχρονα, σημείωσε ο κ. Λοΐζου, έχουν εκκενωθεί επιπλέον θάλαμοι στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας, οι οποίοι αναμένεται να υποδεχθούν, μετά την εκπαίδευση του προσωπικού, είτε επιπλέον περιστατικά για διαλογή είτε επιβεβαιωμένα περιστατικά, κυρίως σοβαρές πνευμονίες, τα οποία χρειάζονται ενδονοσοκομειακή νοσηλεία.
 
Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν παγκύπρια διαθέσιμες 32 κλίνες σε ΜΕΘ για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19. Δυνητικά υπάρχει η δυνατότητα οι κλίνες αυτές να αυξηθούν σταδιακά σε 125 με την προσθήκη 89 επιπλέον κλινών στην Λευκωσία και 4 στην Λεμεσό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο 58χρονος πιλότος ο ένας εκ των δύο νεκρών
 
«Όπως καταλαβαίνετε, κάθε μέρα που κερδίζουμε έχει σημασία. Εκφράζοντας την αγωνία όλου του προσωπικού των νοσοκομείων μας, σας εκλιπαρούμε να μείνουμε σπίτι. Να μας δώσετε την ευκαιρία να είμαστε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι», κατέληξε ο Μάριος Λοΐζου.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»