Θρήνος για τους τρεις νεκρούς… Με ελεύθερο ιατρικό ιστορικό ο άτυχος πιλότος

Θρήνος για το θάνατο άλλων δύο συνανθρώπων μας με κορωνοϊό, με τον αριθμό των νεκρών πλέον στην Κύπρο να ανέρχεται στους 3 και τον αριθμό των κρουσμάτων στα 124, αφού σήμερα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλα οκτώ κρούσματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Στους τρεις οι νεκροί με κορωνοϊό, οκτώ νέα κρούσματα
 
Ο ένας εκ των δύο νεκρών είναι ο 63χρονος Βρετανός, που ενώ νοσηλευόταν στο Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Πάφου, δέχθηκε επισκέψεις από φιλικό πρόσωπο, που ήταν φορέας του ιού και τον μόλυνε.
 
Ο 63χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ο 63χρονος παρουσίαζε έντονα συμπτώματα, ενώ ήταν η πηγή μόλυνσης επαγγελματιών υγείας και άλλων ασθενών εντός του νοσοκομείου Πάφου.
 
Ο 63χρονος ήταν Βρετανός υπήκοος, ο οποίος κατοικούσε μόνιμα στην Κύπρο και σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις παρουσίαζε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο 58χρονος πιλότος ο ένας εκ των δύο νεκρών

Νεκρός και ο 58χρονος πιλότος
Την τελευταία του πνοή άφησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ο 58χρονος πιλότος ο οποίος μολύνθηκε από κορωνοϊό βυθίζοντας στο πένθος φίλους και συγγενείς.
 
Ο άτυχος 58χρονος είναι το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού στην Κύπρο και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν διασωληνομένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
 
Ο άτυχος 58χρονος διαγνώσθηκε με κορωνοϊό το περασμένο Σάββατο και διακομίσθηκε στο Γενικο Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Το βράδυ της Παρασκευής η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε παρουσιάζοντας επιπλοκές στο αναπνευστικό και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου μεταφέρθηκε και διασωληνώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τους δύο νεκρούς και τα οκτώ νέα κρούσματα

Μετά από μάχη που έδωσε για τη ζωή του, ο άτυχος 58χρονος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τρίτης. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 58χρονος είχε ελεύθερο ιατρικό ιστορικό.
 
O 58χρονος πιλότος έδωσε δείγμα όταν επέστρεψε στην Κύπρο ωστόσο παραμένει άγνωστο που μολύνθηκε από τον ιό αφού είχε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες, λόγω της δουλειάς του, τις προηγούμενες ημέρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Κύπρο-Έχασε τη μάχη ο ένας ασθνενής της ΜΕΘ

Πρώτος νεκρός της Κύπρου ο 70χρονος Βρετανός
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος νεκρός της Κύπρου καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο 70χρονος Βρετανός που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, έχασε τη μάχη για τη ζωή. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο ασθενής που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση.

Ο ασθενής είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε το βράδυ του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, πρόκειται για τον 70χρονο Βρετανό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ο ασθενής νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με πολύ βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Οκτώ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα άλλα οκτώ κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ανέρχεται στα 124. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τρία άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, άλλα άτομα που επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες, εκδήλωσαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές, ενώ τρία άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Τέσσερα άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και δύο στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Αρκετοί πιθανόν θα χρειαστεί να διασωληνωθούν στο μέλλον. Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 19 άτομα, τρία εκ των οποίων στη ΜΕΘ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό