Επιπλοκές παρουσίασε 47χρονος που νοσηλεύεται με κορωνοϊό-Μεταφέρεται στη Λεμεσό

Ασθενής - επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα λόγω επιπλοκών που παρουσιάστηκαν στην υγεία του, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για άνδρα ηλικίας 47 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που έχει οριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Τις προηγούμενες ημέρες η κατάσταση της υγείας του 47χρονου ήταν καλή, με αναμενόμενα πυρετικά κύματα, ωστόσο σήμερα το πρωί παρουσίασε σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας.
 
Στον ασθενή διενεργήθηκαν από το πρωί από τους θεράποντες ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και με απόφαση των εντατικολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, θα διακομιστεί με ειδικό ασθενοφόρο όπου θα γίνει η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Εν τω μεταξύ προς ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αμμοχώστου θα μεταφερθούν, τέσσερις παθολόγοι, πέντε καρδιολόγοι, δύο πνευμονολόγοι και ένας λοιμωξιολόγος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλά στην υγεία τους οι 45 ασθενείς, σε σοβαρότερη κατάσταση ο 65χρονος
 
Υπενθυμίζεται ότι στο νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονταν επτά από τα 46 κρούσματα.
 
Το μοναδικό περιστατικό κορωνοϊού, που ήταν μέχρι πριν μερικές ώρες σε σοβαρότερη κατάσταση, ήταν ο 65χρονος που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό κατά την επίσκεψη που δέχθηκε από συγγενείς του από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενόσω νοσηλευόταν στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.
 
Η λίστα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
  • 25χρονος Ε/κ στη Λεμεσό. Ήρθε από το Μιλάνο στις 26/2/2020.Επιβεβαιώθηκε στις 9/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.
  • 64χρονος Ε/κ, Καρδιοχειρουργός. Ήρθε από την Αγγλία στις 3/3/20.Επβεβαιώθηκε στις 9/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.
  • Δύο Ελληνοκύπριοι 64 και 78 χρόνων. Έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 10/3/20 και επιβεβαιώθηκαν στις 11/3/20. Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αμμοχώστου (σ.σ. δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους)
  • 51χρονος οδηγός ταξί από την Πάφο. Δεν ταξίδεψε, άγνωστο το πρόσωπο που του μετέδωσε τον ιό. Επιβεβαιώθηκε στις 11/3/20 και νοσηλεύεται Νοσοκομείο Αμμοχώστου
  • 39χρονη από την Ελλάδα που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένεια της. Ήρθε από την Αθήνα 3/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 11/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι της.
  • Νεαρός Ε/κ από τη Λευκωσία. Ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 8/3/20 και επιβεβαιώθηκε στις 12/3/20. Τέθηκε σε αυτοπεριορισμό
  • Μεσήλικας που έφτασε από τη Γερμανία. Ήρθε στις 9/3/20 και επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020. Τέθηκε υπό αυτοπεριορισμό
  • Ελλαδίτης που έφθασε από την Ιταλία στις 10/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020 και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου
  • Ελλαδίτης που ήρθε από την Ελλάδα στις 4/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020. Τέθηκε υπό αυτοπεριορισμό
  • Αδελφή του Ελλαδίτη που έφθασε από την Ιταλία. Επιβεβαιώθηκε στις 13/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό
  • Άνδρας, συγγενής του ταξιτζή. Επιβεβαιώθηκε στις 13/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό
  • Δύο Ε/κ που έφθασαν από την Αθήνα στις 4/3/20. Επιβεβαιώθηκαν στις 13/3/20 και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό
  • Επτά άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για οικογένεια, η οποία ήρθε σε επαφή με Ελλαδίτη, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο από την Ελλάδα και επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020. Η οικογένεια, ήρθε επίσης σε επαφή με την αδελφή του Ελλαδίτη, που επιβεβαιώθηκε στις 13/3/2020 Πρόκειται για την οικογένεια από την Ελλάδα, που διαμένει Λάρνακα. 
  • Ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
  • Ένα άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξε συμπτωματολογία.
  • 70χρονος  που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείους του από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενόσω ήταν στο παθολογικό. Νοσηλεύεται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Λεμεσού.
  • Δύο άτομα που επέστρεψαν από την Ιταλία, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.
  • Τρία άτομα που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.
  • Δύο στρατιώτες των Βρετανικών Βάσεων στο Ακτωτήρι. Επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 13 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Πάφου και μπήκαν σε αυτοπεριορισμό και εξετάστηκαν για Κωρονοιό.
  • Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με ζευγάρι που έφτασε από την Αθήνα
  • Έντεκα άτομα, εκ των οποίων οι δέκα επαγγελματίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ένας ασθενής, που είχαν επαφή με τον 70χρονο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου
  • Ένα άτομο που επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο και παρουσίασε συμπτώματα
  • Ένα άτομο που επέστρεψε από την Ελλάδα και παρουσίασε συμπτώματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών