Γνωρίζουν τα δρομολόγια του ταξιτζή, σκοτάδι για την πηγή της μετάδοσης του ιού

Πονοκέφαλος για τις αρμόδιες αρχές ο άγνωστος «Χ» που μετέδωσε τον κορωνοϊό στον οδηγό ταξί από την Πάφο, αφού παραμένει άγνωστο εάν κυκλοφορεί «ελεύθερος» στην Κύπρο ή εάν έχει επιστρέψει στην χώρα του.
 
Μετά το θετικό αποτέλεσμα, το Υπουργείο Υγείας τέθηκε σε κόκκινο συναγερμό και έθεσε ως προτεραιότητα την ιχνηλάτηση των επαφών του οδηγού ταξί, αφού ο ιός δεν μεταδόθηκε από τα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά από άλλο πρόσωπο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο οδηγός εργάζεται σε εταιρεία και εκτελούσε συγκεκριμένα δρομολόγια και δεν παραλάμβανε τυχαία πελάτες από οποιοδήποτε σημείο, γεγονός που έδωσε μια μικρή «ανάσα» στις Αρχές, οι οποίοι στρέφουν τις έρευνες τους προς σε αυτή τη κατεύθυνση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΌ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Ο ταξιτζής μετέφερε τουρίστες σε τοποθεσίες, κατόπιν προγραμματισμένων δρομολογίων, και ως εκ τούτου, εάν και πρόκειται για μακρά λίστα επαφών, άρχισε η διερεύνηση της, ώστε όλοι οι τουρίστες που μεταφέρθηκαν από τον οδηγό τις τελευταίες ημέρες, να υποβληθούν σε εξετάσεις. 
 
Το σενάριο όμως να πρόκειται για τουρίστα που βρίσκεται στην Κύπρο, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού είναι ορατό το ενδεχόμενο να μετέδωσε και σε άλλα πρόσωπα τον ιό.
 
Υπενθυμίζεται, πως τα άλλα πέντε κρούσματα, έφθασαν από το εξωτερικό και κάποιοι εξ αυτών είχαν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αυτοπεριορισμό.
 
Σε ότι αφορά τον γιατρό, ήταν επίσης η περίπτωση που έφερε πανικό στις αρχές, αφού είχε έρθει σε επαφή με ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και διάφορους πολίτες.
 
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, όλα τα δείγματα από τις επαφές του είναι αρνητικά, δίνοντας έτσι ανακούφιση στο Υπουργείο Υγείας.
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία