Δεν ανάβουν τις θερμάνσεις στα σχολεία-Τιμωρούν τους μαθητές που φορούν φόρμες

Σε δημόσια καταγγελία, για τις θερμάνσεις στα σχολεία, προέβη η ΠΣΕΜ, καλώντας το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει δράση και να φροντίσει ώστε όλες οι διευθύνσεις να ανάβουν τις θερμάνσεις.
 
Σε επιστολή της προς τον Πρόδρομο Προδόμου, η ΠΣΕΜ καταγγέλλει πως ενώ οι θερμοκρασίες είναι σε χαμηλά επίπεδα, σε πολλά σχολεία δεν έχουν ανάψει οι θερμάνσεις, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι μαθητές να παρακολουθήσουν το μάθημα. Παράλληλα, οι διευθυντές, όπως καταγγέλλουν, τιμωρούν τους μαθητές, που φορούν φόρμα.
 
«Για να μη φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε ονομαστικές καταγγελίες, σας καλούμε όπως φροντίσετε ώστε όλες οι διευθύνσεις να επιτρέπουν στους μαθητές να φοράνε φόρμες για την υπόλοιπη περίοδο του χειμώνα, όπως και το ότι θα ανάβουν οι θερμάνσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, δε μας μένει άλλη επιλογή εκτός από τη διεκδίκηση του αυτονόητου: να κάνουμε μάθημα σε συνθήκες, που να μπορούμε να παρακολουθούμε τα μαθήματα μας», καταλήγει η επιστολή.
 
Αυτούσια η επιστολή της ΠΣΕΜ:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Με την επιστολή αυτή, θα θέλαμε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι ενώ οι θερμοκρασίες είναι σε χαμηλά επίπεδα, πράγμα που μας δυσκολεύει στο να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα μας στις αίθουσες, δεν έχουν ανάψει όλα τα σχολεία τις θερμάνσεις.
 
Δυστυχώς, ενώ ως ΠΣΕΜ βλέπουμε να γίνεται συνεχώς επίκληση για «ίσες ευκαιρίες» στην εκπαίδευση, διακηρύξεις για ανάπτυξη κλπ. παρατηρούμε ότι αυτές οι διακηρύξεις απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Τη στιγμή που υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα ορεινά σχολεία δεν έχουν ανοίξει καν λόγω της κακοκαιρίας παρατηρούμε ότι αρκετά σχολεία δεν έχουν ανάψει τις θερμάνσεις με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις παγωμένες αίθουσες διδασκαλίας.
 
Το πρόβλημα αυτό γίνεται ακόμα πιο εξοργιστικό από το γεγονός ότι πολλές διευθύνσεις δεν επιτρέπουν και τιμωρούν τους μαθητές που φορούν φόρμες. Πως θα ζεσταθούμε; Πως θα παρακολουθήσουμε με άνεση τα μαθήματα μέσα στο κρύο;
 
Για να μη φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε ονομαστικές καταγγελίες, σας καλούμε όπως φροντίσετε ότι όλες οι διευθύνσεις θα επιτρέπουν στους μαθητές να φοράνε φόρμες για την υπόλοιπη περίοδο του χειμώνα, όπως και το ότι θα ανάβουν οι θερμάνσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, δε μας μένει άλλη επιλογή εκτός από τη διεκδίκηση του αυτονόητου: να κάνουμε μάθημα σε συνθήκες που να μπορούμε να παρακολουθούμε τα μαθήματα μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων