Δύο ανοιχτά μέτωπα στην παιδεία-«Βράζουν» για συνταξιοδοτικό και τετράμηνα

Δεν λένε να σταματήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της παιδείας. Tα μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, είναι αυτή τη στιγμή δύο. Από τη μία, Υπουργείο Παιδείας και μαθητές που βρίσκονται απέναντι λόγω των εξετάσεων τετραμήνων και από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι αντιτίθενται στο Υπουργείο Οικονομικών, λόγω του συνταξιοδοτικού ζητήματος.
 
Η συνάντηση της περασμένης εβδομάδας, με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Έτσι, την ερχόμενη Πέμπτη, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, θα αποφασίσει την ημέρα διεξαγωγής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάνε για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Οικονομικών οι εκπαιδευτικοί
 
Μέσω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θέλουν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, για τον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση το ζήτημα, ενώ επιδιώκουν να περάσουν το μήνυμα πως η θέση τους δεν θα αλλάξει. Ζητούν, συγκεκριμένα, από την Κυβέρνηση, την ένταξη των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011, στο υφιστάμενο κυβερνητικό συνταξιοδοτικό σχέδιο.
 
Από την άλλη πλευρά, ούτε η Κυβέρνηση βάζει νερό στο κρασί της, με τον Γιώργο Παντελή να ενημερώνει τις πέντε οργανώσεις πως θα δημιουργηθεί ταμείο προνοίας, για τους ανασφάλιστους δημόσιους υπαλλήλους. Όπως τόνισε στη σύσκεψη ο κ. Παντελή, η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, σε δύο διαφορετικές συνεδρίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καζάνι που βράζει η παιδεία-Μετά τα τετράμηνα, «φωτιές» για το συνταξιοδοτικό
 
Τραβάνε τα σχοινιά οι μαθητές, δεν κάνει πίσω ο Προδρόμου
Μπορεί για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις το σημαντικότερο ζήτημα, αυτή τη στιγμή, να είναι το συνταξιοδοτικό, για τους μαθητές παραμένουν κόκκινο πανί οι εξετάσεις ανά τετράμηνο.
 
Μετά την ολοήμερη αποχή που πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη, οι μαθητές είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν περισσότερο τα μέτρα, εάν δεν κληθούν σε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας. Από πλευράς του, ο Πρόδρομος Προδρόμου συνεχίζει τις συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς εταίρους, κατά τις οποίες δέχεται τα προβλήματα που κατέγραψαν κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων, τον Δεκέμβριο, με στόχο να εντοπιστούν τα τρωτά σημεία και να βρουν τη λύση.
 
Η ΠΣΕΜ δηλώνει πως δεν είναι πρόθυμη να καλέσει τον υπουργό Παιδείας σε συνάντηση, καθώς πιστεύει πως σε τέτοια περίπτωση, ο διάλογος θα γίνει απλά για το θεαθήναι και δεν θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Βλάκα, ηλίθιε, κομματόσκυλο»-Σοβαρή καταγγελία κατά του Σέπου

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας