Βγαίνουν ξανά στους δρόμους οι μαθητές-Έξω από το Προεδρικό για τα τετράμηνα

Kινητοποίηση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για τις εξετάσεις τετραμήνων, θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη στις 10:30 οι μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για την αυταρχική στάση, όπως υποστηρίζουν, του Υπουργείου Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν τα βρήκαν ούτε με Προδρόμου οι μαθητές-«Μονόδρομος η λήψη μέτρων για τα τετράμηνα»

Μιλώντας στον REPORTER, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιάννης Λαπήθιος ανέφερε ότι θα συναντηθούν έξω από γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών και θα πραγματοποιήσουν πορεία, μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο.

Εκεί, οι μαθητές θα επιδώσουν υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Στη συνάντηση με τον υπουργό στις 20 Δεκεμβρίου, φάνηκε ξεκάθαρα ότι το Υπουργείο όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένο να συζητήσει κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, αλλά ούτε και αλλαγές φαίνεται ότι θα κάνει. Μας ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχτεί αλλαγή στις εξετάσεις τετραμήνων», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ.

Σημείωσε επίσης πως «εμείς είπαμε πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή στη νομοθεσία, κατάργηση των εξετάσεων και μετά ένας συλλογικός διάλογος για σωστή ρύθμιση των εξετάσεων τετραμήνων».

Όπως είπε, «επικαιροποιήσαμε τη στάση μας επειδή μας είπαν ότι είμαστε καθοδηγούμενοι. Οι ΕΣΕΜ έχουν εξουσιοδοτήσει την ΠΣΕΜ για την λήψη δυναμικών μέτρων».
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξάλλου η ΠΣΕΜ, αναφέρει επίσης ότι η κατάσταση με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο ήταν πιεστική, γεμάτη άγχος για τους μαθητές που πνίγονται στη συνεχή γραπτή αξιολόγηση και που μαζί με τους καθηγητές μας τρέχουμε να καλύψουμε την ύλη.
 
Όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ, όσοι είναι υπέρ των εξετάσεων φέρνουν ως επιχείρημα τη βελτίωση των βαθμών.
 
«Αυτό είναι το σχολείο που ονειρευόμαστε; Το σχολείο της βαθμοθηρίας; Ως ΠΣΕΜ, σίγουρα θέλουμε όλοι οι μαθητές να παίρνουν καλούς βαθμούς. Να παίρνουν καλούς βαθμούς μέσα από μια διαδικασία που θα τους αναπτύσσει πολύπλευρα και δεν θα τους μετατρέπει σε ρομπότ που κυνηγούν απλά την ύλη», σημειώνει.
 
Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να τονίζει την ανάγκη να αλλάξει το εκπαιδευτικό σύστημα και ειδικότερα ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών.
 
«Το σχολείο είναι ο χώρος που χτίζουμε τη βάση για να γίνουμε άνθρωποι ωφέλιμοι για την κοινωνία και όχι εξειδικευμένοι, χωρίς κριτική σκέψη άνθρωποι. Καλούμε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν σε μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, προσυγκέντρωση 10:30 στο χώρο στάθμευσης του Stephanis στη Λεωφόρο Αθαλάσσας, και ακολούθως πορεία προς το Προεδρικό για να βροντοφωνάξουμε για ανθρωποκεντρικό και δημοκρατικό σχολείο. Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα και όχι να εξοντώνει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία