Δεν τα βρήκαν ούτε με Προδρόμου οι μαθητές-«Μονόδρομος η λήψη μέτρων για τα τετράμηνα»

Μονόδρομος είναι για τους μαθητές η λήψη μέτρων για τις εξετάσεις τετραμήνων, αφού το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας, δεν τους ικανοποιεί.
 
Η ηγεσία της ΠΣΕΜ έθεσε ενώπιον του Πρόδρομου Προδρόμου τη θέση τους για τις εξετάσεις τετραμήνων, ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της επιτροπής των μαθητών, Γιάννης Λαπήθιος, σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα των εξετάσεων τετραμήνων τους δικαίωσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα κρίσιμα τετ-α-τετ Προδρόμου για την παιδεία και οι προειδοποιήσεις των μαθητών
 
«Εμείς αυτό που λέγαμε τόσο καιρό είναι πως η φιλοσοφία των εξετάσεων ανά τετράμηνο είναι λάθος και προκαλεί αφόρητο στρες στους μαθητές, αλλά και μεγάλο φόρτο εργασίας και διαβάσματος. Ο υπουργός Παιδείας μας είπε πως σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξει η νομοθεσία για τις εξετάσεις, αλλά αυτό που μπορεί να γίνει είναι ένας διάλογος με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να εντοπιστούν και να διορθωθούν τα λάθη, κάτι που εμείς δεν αποδεχόμαστε», σημείωσε ο Γιάννης Λαπήθιος, προσθέτοντας πως αυτό που οι μαθητές ζητούν είναι να γίνει ένας ευρύς διάλογος και να ακουστούν οι φωνές όλων και όχι μόνο των εκπαιδευτικών.
 
Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχει ενδεχόμενο να λάβουν μέτρα, ο εκπρόσωπος των μαθητών ανέφερε πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά τις εξετάσεις τετραμήνων και η λήψη μέτρων είναι ο μόνος δρόμος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τετράμηνα, παραβατικότητα και τεχνική εκπαίδευση στο τραπέζι διαλόγου Προδρόμου-καθηγητών
 
«Από τη στιγμή που βλέπουμε πως το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση είναι αμετάκλητοι και συνεχίζουν με την ίδια πολιτική, τότε και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά των εξετάσεων τετραμήνων. Έχουμε την εντολή από τους μαθητές να λάβουμε μέτρα και αυτή είναι η θέση μας από την αρχή. Στο επόμενο διάστημα θα λάβουμε τις αποφάσεις μας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ.

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου