ΒΙΝΤΕΟ: Ντυμένο στα λευκά τα Χριστούγεννα το Τρόοδος-Άρχισε η πυκνή χιονόπτωση

Πυκνή χιονόπτωση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο Τρόοδος και σύμφωνα με τη πρόγνωση του καιρού η ημέρα των Χριστουγέννων, θα ξημερώσει στα λευκά για το ορεινό θέρετρο.
 
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του διημέρου σύμφωνα με την πρόγνωση του Kitas Weather, θα είναι οι βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα και οι χιονοπτώσεις στα υψηλότερα ορεινά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κύπρος-Κλειστοί δρόμοι σε Λεμεσό και Πάφο (video)
 
Οι καταιγίδες σε αρκετές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης.
 
Οι χιονοπτώσεις από απόψε στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους και μέχρι αύριο απόγευμα, θα αρχίζουν να επεκτείνονται και σε άλλες ορεινές περιοχές, όπου μέχρι την Πέμπτη θα φτάνουν έως τα 1500 μέτρα περίπου.
 
Λόγω των χιονοπτώσεων αλλά των τοπικών χαλαζοστρώσεων που αναμένονται, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις ή καταιγίδες.
 
Επίσης, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων βροχής που σημειώθηκαν στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού αλλά και με τις βροχές που προβλέπονται το επόμενο διήμερο, θα παρατηρούνται και τοπικές κατολισθήσεις, καθιστόντας το οδικό δίκτυο ακόμη πιο επικίνδυνο.
 

Ο καιρός τα Χριστούγεννα
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.
 
Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, ενδέχεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης.
 
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.
 
Την Παρασκευή και το Σάββατο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Πέμπτη και μικρή άνοδο την Παρασκευή για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου