Τα κρίσιμα τετ-α-τετ Προδρόμου για την παιδεία και οι προειδοποιήσεις των μαθητών

Κρίσιμη είναι η πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου με τους μαθητές και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, αφού στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν «καυτά» ζητήματα της παιδείας, με σημαντικότερο τα τετράμηνα.
 
Η στάση του κ. Προδρόμου στο θέμα των εξετάσεων τετραμήνων, αναμένεται να καθορίσει και τη στάση που θα τηρήσουν οι μαθητές, με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, Γιάννη Λαπήθιο, να δηλώσει στον REPORTER πως «εάν ο νέος υπουργός Παιδείας επιδείξει την ίδια ετσιθελική στάση στο θέμα των τετραμήνων, δεν αποκλείεται η λήψη δυναμικών μέτρων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτη συνάντηση Προδρόμου με τους εκπαιδευτικούς την Παρασκευή
 
«Δεν θα πάμε προκατειλημμένοι στη συνάντηση, αλλά όλα θα κριθούν από τη στάση του κ. Προδρόμου. Θα θέσουμε στο τραπέζι το πιο σημαντικό ζήτημα για την εκπαίδευση, το θέμα των τετραμήνων και θα δούμε πως θα κυλήσει η συζήτηση. Η πρώτη συνάντηση θα πει πολλά για τη στάση τους και είναι σημαντική. Βέβαια, στο τραπέζι θα θέσουμε και άλλα φλέγοντα ζητήματα στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως για παράδειγμα οι εκδρομές στις Κακοπετριά», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ.
 
Κάνει αρχή με την ΟΕΛΜΕΚ
Με την ΟΕΛΜΕΚ κάνει αρχή στις συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς ο Πρόδρομος Προδρόμου, στις 10:00 και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της, Κώστας Χατζησάββας, αυτό που αναμένουν είναι να ακούσουν τις απόψεις του νέου υπουργού.
 
«Θέλουμε να μας πει ποιες είναι οι προθέσεις του για διάφορα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση. Σίγουρα θα θέσουμε στο τραπέζι τα τετράμηνα, αφού είναι το σημαντικότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή, αλλά θα συζητήσουμε και άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και θέματα παραβατικότητας», σημείωσε ο κ. Χατζησάββας, προσθέτοντας πως «θα συζητήσουμε τα πιο σημαντικά και θα περιμένουμε να τα πούμε περεταίρω με τον υπουργό στις μετέπειτα συναντήσεις».
 
Θα ζητήσει προώθηση της τεχνικής εκπαίδευσης η ΟΛΤΕΚ
Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς μέσης τεχνικής εκπαίδευσης, κατά την οποία η ΟΛΤΕΚ θα ζητήσει την προώθηση της τεχνικής εκπαίδευσης μέσω εκστρατείας ενημέρωσης.
 
«Η πρόθεσή μας, είναι να θέσουμε τα κύρια προβλήματα που απασχολούν την τεχνική εκπαίδευση και ένα από αυτά είναι η ενίσχυση και προώθησή της. Εμείς, θα θέσουμε τα ζητήματα στο τραπέζι του διαλόγου και θα δώσουμε στον υπουργό εύλογο χρονικό διάστημα για να μελετήσει τις απόψεις μας και μετά θα ζητήσουμε άλλη συνάντηση», τόνισε ο πρόεδρος της οργάνωσης καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, Παναγιώτης Λυσάνδρου.
 
Ερωτηθείς εάν θα θέσουν στο τραπέζι τις εξετάσεις τετραμήνων, ο κ. Λυσάνδρου ανέφερε «εμείς θα θέσουμε κάποιες εισηγήσεις και παρατηρήσεις για τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Για παράδειγμα, πιστεύουμε πως κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τετραμήνων είναι καλύτερα να μην διεξάγονται μαθήματα, επειδή είναι πολύ δύσκολο να γίνονται ταυτόχρονα. Επίσης, θα επαναλάβουμε τη θέση μας ότι πρέπει να γίνονται κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, για να έχουν περισσότερο χρόνο τα παιδιά να προετοιμαστούν».
 
Θέλουν να τα βρουν με τον υπουργό οι δάσκαλοι
Πρώτιστο μέλημα των δασκάλων, είναι να κλείσουν τις παλιές πληγές και να τα βρουν με τον υπουργό Παιδείας οι δάσκαλοι. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, ανέφερε στον REPORTER πως η συνάντηση είναι εθιμοτυπική, αφού είναι η πρώτη γνωριμία.
 
«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να μην υπάρχει τεταμένο κλίμα στις σχέσεις μας και θα προσπαθήσουμε να βρούμε σωστό τρόπο επικοινωνίας. Ο νέος υπουργός έδειξε σημάδια ότι θέλει να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και για εμάς αυτό είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο κ. Φυλακτού, προσθέτοντας πως θα θέσουν ενώπιον του κ. Προδρόμου τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν υπόψη τους.
 
«Εξάλλου, τη Δευτέρα θα έχουμε και συνάντηση ξανά στη ΜΕΠΕΥ και είναι κάτι που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα».
 
Πρώτη συνάντηση νέας ηγεσίας γονέων-Προδρόμου
Χωρίς επίσημη ατζέντα θα πάνε στο Υπουργείο Παιδείας οι οργανωμένοι γονείς, οι οποίοι θα δουν τον Πρόδρομο Προδρόμου στις 2:30 το απόγευμα. Θα είναι ουσιαστικά η πρώτη επίσημη συνάντηση της νέας ηγεσίας της Συνομοσπονδίας γονέων με τους εκπαιδευτικούς φορείς. Και οι γονείς θα θέσουν στη συνάντηση το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων.
 
«Θα έχουμε μια συνάντηση και θα αφήσουμε ανοικτά όλα τα κανάλια επικοινωνίας. Πιστεύουμε πως η συνεργασία μας, θα είναι αρκετά καλή. Παράλληλα, θα θέσουμε στη συνάντηση και το θέμα της παραβατικότητας και βίας στα σχολεία, αλλά και τους κανονισμούς του σχολείου», τόνισε ο Χαράλαμπος Διονυσίου.
 
Ερωτηθείς για το θέμα της Κακοπετριάς, ο πρόεδρος των οργανωμένων γονέων σημείωσε πως είναι ένα θέμα που προβληματίζει αφάνταστα και ως κοινωνικό φαινόμενο.
 
«Θα το συζητήσουμε και με τον υπουργό Παιδείας, αλλά και με άλλα Υπουργεία και φορείς. Θα πρέπει να προβληματίσει όλους αυτό το φαινόμενο. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Κακοπετριά. Οι μαθητές διοργανώνουν παρόμοιες εκδρομές και σε παραλιακές περιοχές και γι' αυτό πρέπει να συζητήσουμε με όλους τους φορείς», κατέληξε ο κ. Διονυσίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες