Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επέστρεψαν στα θρανία αλλά προειδοποιούν με κλιμάκωση μέτρων οι μαθητές

  12/11/2019 11:44
Επέστρεψαν στα θρανία αλλά προειδοποιούν με κλιμάκωση μέτρων οι μαθητές

Επέστρεψαν στα θρανία αλλά προειδοποιούν με κλιμάκωση μέτρων οι μαθητές

  12/11/2019 11:44
Τη θέση ότι αν δεν υπάρξει τροποποίηση της νομοθεσίας και πλήρης κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο θα συνεχίσουν τους αγώνες τους  με πιο δυναμικά μετρά εντός του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, εξέφρασαν σήμερα οι μαθητές όλων των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της ελεύθερης Κύπρου.
 
Παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ΟΕΛΜΕΚ, να μην προχωρήσουν με απεργιακά μέτρα, οι μαθητές προχώρησαν κανονικά σε αποχή από τα μαθήματα τους, κατά την 3η και 4η διδακτική περίοδο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στις εξετάσεις τετραμήνων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξω από τις τάξεις για δύο ώρες οι μαθητές, δεν κάνουν πίσω για τις εξετάσεις τετραμήνων
 
Στην αποχή, η οποία ξεκίνησε στις 09:30, έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της ελεύθερης Κύπρου.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, χαιρέτισε την κίνηση των μαθητών, σημειώνοντας ότι η ΠΣΕΜ είναι σε εγρήγορση και έχει ξεκαθαρίσει τη θέση ότι «αν δεν υπάρξει τροποποίηση και πλήρης κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, θα συνεχίσει με πιο δυναμικά μετρά εντός του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου».
 

«Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στις εξετάσεις τετραμήνων και ότι πρόκειται να συνεχίσουμε τον αγώνα», είπε ο κ. Λαπήθιος.
 
Σε σχέση με τα επόμενα βήματά τους, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ είπε ότι οι μαθητές θα αναμένουν αντίδραση από το αρμόδιο Υπουργείο και αναλόγως θα αποφασίσουν για την λήψη ή όχι περαιτέρω μέτρων.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια είναι τα δυναμικά μέτρα, που σκέφτονται να πάρουν, αν δεν αντιδράσει το αρμόδιο Υπουργείο, απάντησε ότι η ΠΣΕΜ θα καθίσει ξανά σε συνεδρία -αν δεν δει οποιαδήποτε κίνηση από το Υπουργείο Παιδεία- και θα ενημερώσει για τα μέτρα που θα λάβει σε κατοπινό στάδιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν προχωρεί σε απεργίες η ΟΕΛΜΕΚ-Ψήφισε «όχι» το 55% των καθηγητών
 
Αναφορικά με την περίπτωση των κυρώσεων προς τους μαθητές, εξέφρασε την ετοιμότητα να δεχτούν την οποιαδήποτε κύρωση. «Οι προηγούμενες γραμματείες της ΠΣΕΜ, αλλά και εμείς, έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας ενάντια στις εξετάσεις τετραμήνων. Έχουμε φτάσει σε μια φάση, που δεν έχει γυρισμό και ο μόνος δρόμος είναι τα μέτρα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο», κατέληξε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας