Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν προχωρεί σε απεργίες η ΟΕΛΜΕΚ-Ψήφισε «όχι» το 55% των καθηγητών

  11/11/2019 12:21
Δεν προχωρεί σε απεργίες η ΟΕΛΜΕΚ-Ψήφισε «όχι» το 55% των καθηγητών

Δεν προχωρεί σε απεργίες η ΟΕΛΜΕΚ-Ψήφισε «όχι» το 55% των καθηγητών

  11/11/2019 12:21
Με 55% κατά των απεργιών, τάχθηκαν οι καθηγητές σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.
 
Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε σήμερα στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στην Κύπρο, για το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων.
 
Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης κλήθηκαν να αποφασίσουν, αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την αποχή κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των εξετάσεων τετραμήνων. Σύμφωνα με τα τελικά  αποτελέσματα, το 55% των καθηγητών τάσσεται κατά των απεργιών και το 45% υπέρ.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζησάββας εντός της ημέρας αναμένεται να συνέλθει η Γραμματεία της οργάνωσης για να εξετάσει το πως θα πορευθούν στη συνέχεια οι καθηγητές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΕΛΜΕΚ σημειώνει πως αναφορικά με το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε, ανακοινώνει ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε ομαλά, όπως είχε προγραμματιστεί και χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα.


Με την ευκαιρία αυτή η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς τις χιλιάδες των μελών της για την αθρόα προσέλευση και διαβεβαιώνει ότι θα διαχειριστεί το αποτέλεσμα με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
 
Το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει ως ακολούθως:
 
Εγγεγραμμένα μέλη: 5710
Ψήφισαν (έγκυρα ψηφοδέλτια): 5026 – ποσοστό (88%)
Αποχή: 684 – ποσοστό (12%)
 
Τελικό Αποτέλεσμα:  

  • Διαφωνούν με τις απεργίες/στάσεις εργασίας: 2718  – ποσοστό (55%)
  • Συμφωνούν με τις απεργίες/στάσεις εργασίας: 2228 – ποσοστό (45%).                

Οι κάλπες άνοιξαν στις 10:45 το πρωί, την ώρα δηλαδή του δεύτερου διαλείμματος και έκλεισαν στις 11:15. Κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, τα μέλη της οργάνωσης των καθηγητών κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα: «Συμφωνώ ή Διαφωνώ να γίνουν απεργίες/Στάση Εργασίας τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων τετραμήνων».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας