Τρίτη 20 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ενώπιον των Αρχών ο ξυλοδαρμός Διευθύντριας-Πυρά καθηγητών κατά Υπουργείου

  14/10/2019 15:48
Ενώπιον των Αρχών ο ξυλοδαρμός Διευθύντριας-Πυρά καθηγητών κατά Υπουργείου

Ενώπιον των Αρχών ο ξυλοδαρμός Διευθύντριας-Πυρά καθηγητών κατά Υπουργείου

  14/10/2019 15:48
Γνώριζε το Υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Γυμνάσιο της επαρχίας Πάφου, όπου σημειώθηκε η επίθεση σε βάρος της Βοηθού Διευθύντριας, αλλά δεν έλαβε μέτρα, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.
 
Ο Κώστας Χατζησάββας, δηλώνει στον REPORTER πως παρόμοιας φύσης προβλήματα με το περιστατικό της περασμένης Πέμπτης, παρατηρήθηκαν και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, ωστόσο δεν έγινε κάτι προς επίλυση τους.

«Υπήρξε και πιο σοβαρό περιστατικό, όμως φαίνεται πως στο Υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα, για την αποτροπή ακραίων περιστατικών βίας, που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα μαθητών και καθηγητών», σημείωσε ο κ. Χατζησάββας.

Το νέο περιστατικό βρίσκεται ενώπιον της Αστυνομίας, η οποία έχει ήδη λάβει καταθέσεις, από τους εμπλεκόμενους.
 

«Η εκπαιδευτικός φοβάται. Σε επικοινωνία που είχαμε, μου είπε “Κώστα, πρέπει να λάβουν μέτρα”. Στο συγκεκριμένο σχολείο δεν υπάρχει φρουρός ασφαλείας, ενώ η περίφραξη του σχολείου δεν είναι ολοκληρωμένη. Υπάρχει σημείο όπου υπάρχει περίφραξη, απλά για να υπάρχει. Είναι πολύ χαμηλή και εύκολα προσβάσιμη», τόνισε ο Κώστας Χατζησάββας.

Κληθείς να σχολιάσει ποια είναι τα επόμενα βήματα της ΟΕΛΜΕΚ, ο πρόεδρος της Οργάνωσης ανέφερε πως θα περιμένουν να δουν τι μέτρα θα λάβει το Υπουργείο Παιδείας, για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μέτρα ακόμη, θα περιμένουμε να δούμε πώς θα δράσει το Υπουργείο Παιδείας. Βέβαια, υπάρχουν οι αποφάσεις της οργάνωσης μας για τη λήψη μέτρων, αλλά θα δώσουμε χρόνο για να δούμε τι θα γίνει».

Όπως υπέδειξε ο κ. Χατζησάββας, το νέο σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, όταν εξωσχολικοί εισήλθαν εντός του σχολικού χώρου και παρενοχλούσαν τους μαθητές. Τότε, παρενέβη η Βοηθός Διευθύντρια του Γυμνασίου και τους ζήτησε να αποχωρήσουν. Όταν η εκπαιδευτικός γύρισε την πλάτη της στους μαθητές, εκείνοι την γρονθοκόπησαν, με αποτέλεσμα η καθηγήτρια να πέσει στο έδαφος.

Το περιστατικό έφερε στο φως το μεσημέρι η ΟΕΛΜΕΚ.
 
Καταδικάζει το περιστατικό ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου
O πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου Άγγελος Χριστοδούλου ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι ως Σύνδεσμος Γονέων καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες πράξεις που έχουν γίνει στο σχολείο τους σε βάρος καθηγήτριας του σχολείου.
 
Κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, τη Σχολική Εφορεία και την Αστυνομία όπως λάβουν άμεσα μέτρα. Αναφέρθηκε σε αναγκαιότητα τοποθέτησης φρουρών ασφαλείας στα Γυμνάσια διότι "η νεανική παραβατικότητα αρχίζει από το Γυμνάσιο και όχι από το Λύκειο".
 
Πρόσθεσε πως οι καθηγητές δεν έχουν τα όπλα για να προστατεύσουν τους ίδιους τους εαυτούς πόσο μάλλον τα ίδια τα παιδιά τους που βρίσκονται στο σχολείο.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας