Εξωσχολικοί μπήκαν σε Γυμνάσιο και κτύπησαν Διευθύντρια-Σφάδαζε από τους πόνους

Επίθεση από εξωσχολικούς δέχθηκε Βοηθός Διευθύντρια Γυμνασίου στην Πάφο.
 
Σύμφωνα με καταγγελία της ΟΕΛΜΕΚ, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν εξωσχολικοί εισήλθαν εντός τους σχολικού χώρου και επιχείρησαν να παρενοχλήσουν μαθητές.

Τότε, η Βοηθός Διευθύντρια τους κάλεσε να αποχωρήσουν και αυτοί της επιτέθηκαν, χτυπώντας την πισώπλατα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, σφαδάζοντας από τους πόνους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενώπιον των Αρχών ο ξυλοδαρμός Διευθύντριας-Πυρά καθηγητών κατά Υπουργείου

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεση στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά κρούσματα βίας εντός των σχολικών μονάδων.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
«Η ΟΕΛΜΕΚ καταγγέλλει το νέο σοβαρό περιστατικό βίας σε βάρος Βοηθού Διευθύντριας, που έγινε την Πέμπτη 10/10/2019 σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Πάφου.

Συγκεκριμένα, εξωσχολικοί εισήλθαν παράνομα εντός του σχολικού χώρου και επιχείρησαν να παρενοχλήσουν μαθητές. Η εν λόγω Βοηθός Διευθύντρια τους κάλεσε να αποχωρήσουν από το σχολείο και αυτοί κατά τρόπο ύπουλο την κτύπησαν πισώπλατα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Το νέο αυτό σοβαρό κρούσμα βίας από εξωσχολικούς, που στο συγκεκριμένο σχολείο είναι συχνό φαινόμενο, αποδεικνύει τους καθημερινούς σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν καθηγητές και μαθητές εντός των σχολικών χώρων.

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το ΥΠΠΑΝ να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα στην λήψη των αναγκαίων μέτρων έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά κρούσματα βίας εντός των σχολικών μονάδων, τα οποία απειλούν τη σωματική ακεραιότητα Καθηγητών και Μαθητών.

Το θέμα της αντιμετώπισης της παραβατικής συμπεριφοράς εντός των σχολικών χώρων και ειδικά εντός των αιθουσών διδασκαλίας βρίσκεται πάντοτε στις προτεραιότητες της Οργάνωσής μας, η οποία διαχρονικά υποβάλλει σειρά εισηγήσεων προς το ΥΠΠΑΝ για αντιμετώπιση τέτοιων ανεπίτρεπτων συμπεριφορών. Δυστυχώς, όμως, παρατηρούμε μετά λύπης μας κωλυσιεργία από μέρους του ΥΠΠΑΝ στην υιοθέτηση των εισηγήσεών μας, οι οποίες αποσκοπούν στην εξάλειψη τέτοιων σοβαρών κρουσμάτων βίας, καθώς επίσης και στην απρόσκοπτη μαθησιακή διαδικασία εντός των σχολικών αιθουσών διδασκαλίας».

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα