Ανοικτό για καθηγητές και μαθητές το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων

Καθορίζουν τα επόμενα βήματά τους οι καθηγητές, οι οποίοι αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να συνεδριάσουν για να μελετήσουν τις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Παρασκευή σχετικά με τις εξετάσεις τετραμήνων.
 
Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ αναμένεται να συνεδριάσει εντός των επόμενων ημερών για να μελετήσει και να αξιολογήσει τις τροποποιήσεις των Κανονισμών που ενέκρινε η Ολομέλεια, ενώ όπως τόνισε μιλώντας στον REPORTER ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Κώστας Χατζησάββας, δεν αναιρείται και η απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων της συντχνίας για λήψη δυναμικών μέτρων.
 
«Αναμένουμε εντός των επόμενων ημερών, που θα έχουμε απαρτία στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, να μελετήσουμε τους νέους Κανονισμούς που ψηφίστηκαν και να λάβουμε τις αποφάσεις μας», υπέδειξε ο κ. Χατζησάββας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με Κανονισμούς κλείδωσε μέσω Βουλής τις εξετάσεις τετραμήνων η Κυβέρνηση

Οι μαθητές 
Αντίθετη με κάθε μορφή των εξετάσεων τετραμήνων παραμένει, εξάλλου, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), ο πρόεδρος της οποίας Πανιαγιώτης Γεωργίου, μιλώντας στον REPORTER, σημείωσε πως για τους ίδιους η δεν αλλάζει η ουσία.


«Το μαθητικό σύστημα δεν δέχεται τους Κανονισμούς και το αποτέλεσμα αυτό αποδεικνύει πως το Υπουργείο Παιδείας διατήρησε την αυταρχική του στάση. Σε μια δημοκρατική χώρα, που οι μαθητές δεν συμφωνούν με αυτή την απόφαση, δεν έγινε κανένας διάλογος και δεν ενημερωθήκαμε για τους κανονισμούς από τους αρμόδιους», υποστήριξε ο Παναγιώτης Γεωργίου.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ τόνισε πως αυτό που παρατήρησαν ως μαθητές είναι πως το Υπουργείο Παιδείας διατυμπάνιζε τόσους μήνες πως οι Κανονισμοί για τις εξετάσεις δεν μπορούν να αλλάξουν, αλλά μέσα σε μια ημέρα συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο και άλλαξαν οι κανονισμοί.

«Ως μαθητές αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση αυτή τη στιγμή, λόγω καλοκαιρινών διακοπών, ωστόσο, αντίδραση θα υπάρξει, δεν θα μείνουμε άπραγοι. Δεν πρόκειται να παραμείνουμε θεατές σε ένα τέτοιο ζήτημα», κατέληξε ο Παναγιώτης Γεωργίου.

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat