Κώστας Χαμπιαούρης στον REPORTER: Οι εξετάσεις τετραμήνων θα εφαρμοστούν

Το ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, πως ο θεσμός των εξετάσεων τετραμήνων θα εφαρμοστεί στη βάση της σχετικής νομοθεσίας που ψηφίστηκε από την Βουλή πριν από δύο χρόνια, στέλνει μιλώντας στον REPORTER ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, κληθείς να σχολιασεί τον αναβρασμό που εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από το ζήτημα και τις διάφορες πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται από κόμματα και οργανωμένα σύνολα.  
 
Σήμερα, συζητούνται στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής δύο σχετικές προτάσεις Νόμου, η μία του βουλευτή Πανίκου Λεωνίδου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής  ομάδας του ΔΗΚΟ, και η δεύτερη, των βουλευτών Γιώργου Λουκαΐδη, Αντρέα Καυκαλιά και Γιώργου Τ. Γεωργίου, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις. Το ΑΚΕΛ, ουσιαστικά, ζητά με την πρόταση Νόμου που ετοίμασε και κατέθεσε στην Επιτροπή Παιδείας, την κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων.  
 
Σε δηλώσεις του στον REPORTER, o υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης τόνισε πως το Υπουργείο Παιδείας είναι πανέτοιμο για την εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων, υπογραμμίζοντας πως ο προγραμματισμός προχωρά κανονικά, με βάση τη ψηφισθείσα νομοθεσία.
 
Ο Κώστας Χαμπιαούρης υπέδειξε πως υπάρχει μια νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε από το 2017 και πρέπει να εφαρμοστεί, τονίζοντας πως οποιαδήποτε άλλη πράξη είναι παράνομη.
 
«Οι κανονισμοί έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή το 2017 και η νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί. Το Υπουργείο είναι ανοικτό να συζητήσει οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν, δεν είμαστε αρνητικοί, αλλά η νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί», διαμήνυσε ο υπουργός Παιδείας, τονίζοντας πως έχει ήδη αρχίσει και εκστρατεία ενημέρωσης.
 
«Αυτό που θέλουμε είναι να πέσουν οι τόνοι και να συστρατευτούμε όλοι για το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης. Ο προγραμματισμός του Υπουργείου προχωρά κανονικά», υπέδειξε ο αρμόδιος υπουργός. 
 
«Κάθε χρόνο θεατές στο ίδιο έργο»
Στον REPORTER μίλησε και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Γιώργος Κάρουλας, ο οποίος σημείωσε πως από το 2017 που έχει ψηφιστεί ο Νόμος, τέτοια περίοδο, είναι στο ίδιο έργο θεατές.
 
«Ο Νόμος έχει ψηφιστεί από το 2017, ενώ έχει ανασταλεί η εφαρμογή του για ένα χρόνο, με στόχο να εφαρμοστεί την επόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή τη σχολική χρονιά 2019-2020. Κάθε χρόνο, λίγες ημέρες πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι βλέπουμε πως είμαστε θεατές στο ίδιο έργο και κατατίθενται προτάσεις νόμου για τροποποίηση του κανονισμού», ανέφερε ο κ. Κάρουλας, προσθέτοντας πως οι νόμοι υπάρχουν και θα πρέπει να εφαρμοστούν.
 
Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΔΗΚΟ, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ υπέδειξε πως υπάρχουν κάποιες διαφορές, από τον υφιστάμενο Νόμο, ωστόσο δεν αλλοιώνουν την κατάσταση για την εφαρμογή των εξετάσεων.
 
«Είναι μονόδρομος για την εφαρμογή των εξετάσεων. Πρέπει να αναβαθμιστεί το απολυτήριο των δημόσιων σχολείων», κατέληξε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.
 
Δεν αποκλείουν τα μέτρα οι καθηγητές
Αντίθετη με την εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων είναι η ΟΕΛΜΕΚ, η οποία δεν αποκλείει και τη λήψη δυναμικών μέτρων σε περίπτωση που εφαρμοστεί ο θεσμός. 
 
Ο πρόεδρος της Οργάνωσης ανέφερε στον REPORTER πως το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να καλέσει σε διάλογο τους εκπαιδευτικούς για το θέμα, ενώ τόνισε πως η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων(ΠΣΓΑ) της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία συνήλθε στις 20 Ιουνίου, έχει λάβει τις αποφάσεις της, χωρίς να αποκλείεται η λήψη μέτρων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτη συνάντηση Χαμπιαούρη με τη νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ-Τι συζητήθηκε

Δειτε Επισης

Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού