Πρώτη συνάντηση Χαμπιαούρη με τη νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ-Τι συζητήθηκε

Την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη είχε το πρωί η νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, κατά την οποία συζητήθηκαν οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε στις 20 Ιουνίου 2019.
 
Ο πρόεδρος της Οργάνωσης εκπαιδευτικών, Κώστας Χατζησάββας, μιλώντας στον REPORTER εξήγησε πως η σημερινή συζήτηση με τον υπουργό Παιδείας  επικεντρώθηκε σε τρία θέματα.
 
«Συζητήσαμε για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούν να ασκούν απρόσκοπτοι το έργο τους και να μειωθούν τα περιστατικά παραβατικότητας στα σχολεία», ανέφερε ο κ. Χατζησάββας, προσθέτοντας πως ζητήθηκε παράλληλα και η απαγόρευση της μεταφοράς κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.
 
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε με τον υπουργό Παιδείας, είναι η δημιουργία τάξεων υποδοχής για παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ να υποδεικνύει πως «το θεωρούμε αναγκαίο, ώστε τα παιδιά να μπορούν να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα πριν εισέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίες».

Ο Κώστας Χατζησάββας σημείωσε επίσης ότι επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της ενιαίας εκπαίδευσης, ώστε η παιδεία να καλύπτει όλα τα παιδιά, ακόμα και αυτά που έχουν κάποια ειδικά χαρακτηριστικά.
 
«Το σύστημα αξιολόγησης χρήζει βελτίωσης, καθώς δεν μπορούν να αξιολογούνται όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο. Θα γίνονται αδικίες. Τα παιδιά με ειδικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν διαφορετικό αναλυτικό πρόγραμμα και να τυγχάνουν διαφορετική αξιολόγηση. Αυτό πρέπει να προωθηθεί άμεσα, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα, όπως αυτά που προέκυψαν την χρονιά που μας πέρασε».
 
«Θέσαμε ξανά ενώπιον του υπουργού τις
θέσεις μας για τις εξετάσεις τετραμήνων»
Κληθείς να αναφερθεί στις εξετάσεις τετραμήνων, ο Κώστας Χατζησάββας ανέφερε πως έχει συζητηθεί το θέμα και η οργάνωση έχει επαναλάβει τις θέσεις της.
 
«Η ΟΕΛΜΕΚ κατέθεσε τον περασμένο Ιανουάριο μια πρόταση πλαίσιο για τη συνολική αξιολόγηση των μαθητών, αλλά δυστυχώς δεν οργανώθηκε κανένας ουσιαστικός διάλογος επί της πρότασης μας, με τους αρμόδιους, με αποτέλεσμα να φτάνουμε δέκα μέρες πριν το κλείσιμο της Βουλής και να συζητούμε αυτό το σοβαρό θέμα».
 
Σε ότι αφορά τις ενέργειες του Υπουργείου για την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τις εξετάσεις τετραμήνων, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, υποστήριξε πως το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί με δικές του πολιτικές.
 
«Κατά την άποψή μας το Υπουργείο θα έπρεπε να μας καλέσει σε διάλογο για το θέμα. Σε περίπτωση που ψηφιστεί το θέμα με τις εξετάσεις τετραμήνων, η ΠΣΓΑ έχει λάβει τις αποφάσεις της και δεν αποκλείεται και η λήψη μέτρων», τόνισε ο κ. Χατζησάββας, προσθέτοντας πως στα χέρια τους έχουν πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ, η οποία αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας την ερχόμενη Τετάρτη.
 
Στις 16 Ιουλίου η συνάντηση
εκπαιδευτικών-υπουργού Οικονομικών
 
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ ανέφερε επίσης πως η συνάντηση που ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών έχει ορισθεί για την Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 12:00 το μεσημέρι. Στη συνάντηση θα συζητήσουν: 

1) Συνταξιοδοτικό ζήτημα των Εκπαιδευτικών και γενικά των Κρατικών υπαλλήλων που μονιμοποιούνται μετά την 1.10.2011.
2) Πρόωρη αφυπηρέτηση Εκπαιδευτικών χωρίς αναλογιστικές μειώσεις.

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες