Οι πρώτοι των πρώτων μοιράζονται την επιτυχία και τα όνειρά τους στον REPORTER

Το μυστικό της επιτυχίας τους, αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον μοιράζονται σε δηλώσεις τους στον REPORTER οι πρωτεύσαντες των Παγκύπριων Εξετάσεων, οι οποίοι εξασφάλισαν θέση στα Πανεπιστήμια της Κύπρου.

Κουράστηκαν, έκαναν θυσίες, αλλά τώρα βλέπουν τους κόπους και τις θυσίες τους να ανταμείβονται...    

Ορφανίδου Γεωργία: Είμαι πολύ χαρούμενη. Ήθελα να περάσω ιατρική στην Κύπρο αλλά θα αφήσω τη θέση και θα πάω Θεσσαλονίκη στην αδελφή μου, που με περιμένει. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, την αδελφή μου και όλη μου την οικογένεια καθώς και τους καθηγητές μου και το φροντιστήριο μου. Οι Παγκύπριες δεν είναι ένας μόνο ένας αγώνας γνώσης αλλά και ένας αγώνας ψυχολογίας που πρέπει να την διατηρούμε μέχρι το τέλος και για αυτό με βοήθησε πολύ η οικογένεια μου. Ήξερα ότι τα πήγα καλά, αλλά δεν περίμενα να είμαι μέσα στους πρώτους. Ήταν έκπληξη για μένα και δεν είναι ο κόπος μιας χρονιάς αλλά ο κόπος πολλών χρόνων. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι πάντα πρέπει να προσπαθούμε να κατακτήσουμε τα όνειρα μας. Να προσπαθούμε να κατακτήσουμε ένα αστέρι, ακόμα και αν είναι μακριά. Να πιστεύεις στον εαυτό σου, να έχεις αυτοπεποίθηση και όλα γίνονται.

Δανιήλ Πολύμνια: Είμαι πολύ ταραγμένη αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Η νομική ήταν η πρώτη μου επιλογή. Προσπάθησαν πάρα πολύ, ήταν δύσκολη χρονιά. Συγκινήθηκα πολύ και αυτό που έχω να πω ότι ανταμείφτηκαν οι κόποι μου. Είχα δίπλα μου την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου που με βοήθησαν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι όταν έχουν ένα στόχο να προσπαθούν και να μην ακούνε τα αρνητικά σχόλια, έτσι έκανα και εγώ.

Ανδρέας Δαμιανού: Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα. Ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και στήριξης από την οικογένεια και τους φίλους μου. Τα αγγλικά ήταν η πρώτη μου επιλογή και προτίθεμαι να κρατήσω τη θέση. Θέλω να στείλω προς όλους το μήνυμα να μην τα παρατούν και οι κόποι ανταμείβονται.

Χρίστος Ιωνά: Νιώθω μια μεγάλη ανακούφιση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα, αλλά σίγουρα ένιωθα ότι έγραψα καλά και οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Πέρασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ήταν η πρώτη μου επιλογή. Αφού ολοκληρώσω τις σπουδές μου θα ήθελα ιδανικά να ακολουθήσω μια ειδίκευση στη Φυσική.

 
Βασίλης Κόκκαλης: Ήξερα ότι έγραψα καλά στις εξετάσεις, αλλά δεν το περίμενα να περάσω πρώτος στον κλάδο μου. Είμαι πολύ χαρούμενος, ωστόσο είναι η αρχή και τα καλύτερα τώρα ξεκινάνε. Πέρασα στο Τμήμα Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου ήταν η πρώτη μου επιλογή και θα κρατήσω τη θέση.

Σοφία Σωκράτους: Πέρασα στην Ιατρική Σχολή, ο αγώνας ήταν δύσκολος. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να προσπαθούμε. Να έχουμε δύναμη και θέληση για να πετύχουμε, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον, διότι ξέρουμε ότι το μέλλον δεν είναι τόσο ελπιδοφόρο.  Πολλές φορές αυτή η μεγάλη επιτυχία φάνταζε αδύνατη, αλλά το σημαντικό ήταν πως δεν σταμάτησα να προσπαθώ. Η πρώτη μου επιλογή ήταν η Οδοντιατρική στην Αθήνα.

Νίκη Ιερωνύμου: Πέρασα στην Σχολή Μαθηματικών και Στατιστικής. Σε αυτή την προσπάθεια το άγχος δεν είναι καλός σύμβουλος. Είναι μία εξέταση όπως αυτές που δίνουμε κάθε χρόνο, δεν έχει κάτι το διαφορετικό. Ήταν μία προσπάθεια όλου του χρόνου και του φετινού και του περσινού. Δεν το περίμενα και ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Η αναμονή, ωστόσο, δεν τελείωσε, καθώς η πρώτη μου επιλογή είναι η Οδοντιατρική στη Θεσσαλονίκη.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα να πάω έτσι καλά και είμαι αρκετά ικανοποιημένος που απέδωσαν οι κόποι μου. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ την αρχιτεκτονική, μέχρι τις αρχές αυτού του χρόνου, που ασχολήθηκα με το σχέδιο στον ελεύθερο μου χρόνο. Ήθελα να ασχοληθώ με την μουσική, αλλά όταν ήρθα σε επαφή με το σχέδιο και ασχολήθηκα παραπάνω. 

Ο αγώνας από την αρχή του χρόνου μέχρι τις εξετάσεις ήταν αρκετά δύσκολος. Διάβαζα παραπάνω, έπρεπε να ήμουν πιο πειθαρχημένος, δεν έβγαινα τόσο έξω. Έκανα σε όλα τα μαθήματα μου φροντιστήρια, μια φορά την εβδομάδα. Ήταν σημαντική η βοήθειά τους. Μπορούσα να καταλάβω τα μαθήματα περισσότερο. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω ότι είχα σταθερό χρόνο διαβάσματος. Όσο πλησίαζαν οι εξετάσεις αφιέρωνα περισσότερο χρόνο στο διάβασμα. 

Είμαι ικανοποιημένος από το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά έχει διάφορα προβλήματα. Οι Παγκύπριες Εξετάσεις εξετάζουν να δουν αν οι μαθητές μπορούν να καταλάβουν τον τρόπο σκέψης των εξεταστών και όταν ο μαθητής καταλάβει τι θέλουν να γράψουν οι εξεταστές, όταν το γράψουν περνούν. Πιστεύω ότι δεν εξετάζουν τις γνώσεις των μαθητών. Αυτή είναι η άποψή μου.  

Στις εξετάσεις τετραμήνων είναι πιο βατή η εξεταστέα ύλη, γιατί θα μειωθεί το άγχος και θα μπορεί να αποδώσει καλυτέρα ο μαθητής. 

Θέλω να δηλώσω για Ελλάδα, στο Μετσόβιο. 

Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους επόμενους μαθητές που θα παρακαθήσουν στις εξετάσεις είναι πως το πιο σημαντικό είναι η συστηματική μελέτη. Από την αρχή του χρόνου να πειθαρχήσεις το μυαλό σου για να υπάρχει ισορροπία. Να μην περιμένουν οι μαθητές μέχρι το τέλος του χρόνου για να διαβάσουν, θα είναι πιο εύκολο για να διαβάσουν μετά στις εξετάσεις.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»