Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΓΕΣΥ από τους πολίτες-Αυξάνονται και οι γιατροί

Ήταν να μην πάρει μπρος το ΓΕΣΥ, αφού οι εγγραφές προσωπικών γιατρών για ενήλικες και παιδιάτρους, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.
 
Και αυτό φαίνεται μέσα από τους αριθμούς των γιατρών που είχαν συμβληθεί αρχικά με το Γενικό Σύστημα Υγείας, σε σύγκριση με τους σημερινούς καταλόγους.
 
Για παράδειγμα, ο αρχικός αριθμός των προσωπικών γιατρών για ενήλικες ήταν 179 και σήμερα έχει ξεπεράσει τους 350.
 
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους παιδιάτρους, οι εγγραφές των οποίων ξεκίνησαν πολύ πιο μετά. Ο αρχικός τους αριθμός ήταν γύρω στους 60, ενώ τώρα έφθασαν τους 95.
 
Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι το γεγονός, πως θα ακολουθήσουν σίγουρα οι εγγραφές και άλλων γιατρών, οι οποίοι έχουν επιδείξει ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες και είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών, να συμβληθούν με το Σύστημα.
 
Σ' ό,τι αφορά στους Ειδικούς Γιατρούς, οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και οι σχετικοί κατάλογοι αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Αρκετοί από αυτούς επιδεικνούν ενδιαφέρον και αποστέλλουν ερωτήσεις προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας επί διαφόρων ερωτημάτων και δευκρινίσεων που χρειάζονται.
 
Ο κόσμος περιμένει
πώς και πώς το ΓΕΣΥ
Πέραν από τις εγγραφές των γιατρών, το πιο ενδιάφερον στοιχείο απ' όλα είναι η ανυπομονησία του κόσμου για την έλευση του ΓΕΣΥ, το οποίο θα καταστήσει τον ασθενή αξιοπρεπή, παρέχοντας του υπηρεσίες υγείας, όπως απαιτείται σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
 
Πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο υπουργός της Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε δηλώσει ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Κύπρου έχει εγγραφεί στο ΓΕΣΥ.

Πλέον, στη βάση των τελευταίων στοιχείων του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σημαντικά και έχει ξεπεράσει τις 400 χιλιάδες.
 
Τι θα γίνει με τους
χρόνιους ασθενείς
Μεγάλη είναι η αγωνία των χρόνιων ασθενών που εξυπηρετούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια, για το κατά πόσον από την 1η Ιουνίου θα αλλάξει το καθεστώς εξέτασης, όπως και η φαρμακευτική αγωγή που τους χορηγείται, αλλά και τι μορφή θα πάρει.
 
Όπως μας έχει λεχθεί από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, όσοι από τους ασθενείς αυτούς έχουν τακτοποιήσει ραντεβού στα δημόσια νοσηλευτήρια μέσα στους επόμενους μήνες, αυτά σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας(ΟΚΥπΥ) θα γίνουν κανονικά.
 
Ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες εσωτερικές ρυθμίσεις, οι οποίες όμως δεν θα επηρεάσουν τους ασθενείς αυτούς, ούτε και τη θεραπεία τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας