Ανεβαίνουν τα σκαλιά του Προεδρικού για το ΓΕΣΥ οι ασθενείς

Έχοντας ανά χείρας υπόμνημα με σχετικές προτάσεις και λύσεις που θα ανοίξει τον δρόμο για εφαρμογή του ΓΕΣΥ εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, ανεβαίνει σήμερα στον λόφο του Προεδρικού η ηγεσία  της Ομοσπονδίας Ασθενών Κύπρου.
 
Η συνάντηση των ασθενών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα γίνει στην παρουσία του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου με τους πρώτους πέραν από το υπόμνημα, αναμένεται να ζητήσουν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιδείξει την ίδια αποφασιστικότητα για εφαρμογή του Συστήματος χωρίς καθυστερήσεις, ενώ θα εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τη στάση που τηρεί μερίδα της ηγεσίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.
 
Υπενθυμίζεται πως ο Μάριος Κουλούμας, σε συνέντευξη του στον REPORTER, χαρακτήρισε την εφαρμογή του ΓΕΣΥ μονόδρομο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση διαθέτει plan-B, το οποίο περιλαμβάνει εναλλακτικές λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Μάριος Κουλούμας στον REPORTER: Πολέμιοι του ΓΕΣΥ μερίδα του ΠΙΣ
 
Εκφράζοντας λύπη για τη στάση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών Κύπρου επισήμανε πως αυτό που ανέμεναν από την ηγεσία του ΠΙΣ είναι ότι θα ήταν πρωτοστάτης και δίπλα στους ασθενείς για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Είναι πραγματικά κρίμα, τόνισε με έμφαση.
 
Παρ' όλα αυτά, ο κ. Κουλούμας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου -παρά τις όποιες αμφιβολίες και δικαιολογημένες ανησυχίες διατηρεί έναντι του Σχεδίου- θα συνταχθεί με τους ασθενείς και την κοινωνία στην υλοποίηση του ΓΕΣΥ, αντιμετωπίζοντας τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν, ώστε το Σύστημα να βελτιώνεται καθημερινά.
 
Ο κ. Κουλούμας υπογράμμισε ότι το ΓΕΣΥ όπως έχει σχεδιαστεί, βασίζεται σε πολύ γερά θεμέλια και πυλώνες, οι οποίοι θα εξυπηρετήσουν με επάρκεια και με ποιότητα τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 
 

Δειτε Επισης

Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον