Κάνουν διάγνωση και αποφασίζουν τα επόμενα βήματά τους για το ΓΕΣΥ οι γιατροί

Το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ) θα αξιολογήσει σήμερα τα αποτελέσματα των δυο συσκέψεων που έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ), και θα παρθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
 
Όπως υποστήριξε μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) η Γραμματέας του ΠΙΣ Αναστασία Συμεού, κατά τις συσκέψεις στο Προεδρικό δεν υπήρξε κάτι σημαντικά καινούργιο και δόθηκαν μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις ως προς τη βιωσιμότητα του Σχεδίου.
 
Η κ. Συμεού χαρακτήρισε κρίσιμη τη σημερινή συνεδρία, την πρώτη του Συμβουλίου μετά τις δυο συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 και σε αυτήν θα ανταλλαγούν απόψεις, θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των συσκέψεων στο Προεδρικό και θα παρθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία και τα επόμενα βήματα του ΠΙΣ, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως στο ΣΙΣ εκπροσωπούνται όλοι οι γιατροί.
 
Η κ. Συμερού ισχυρίστηκε πως κατά τις συσκέψεις στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δεν υπήρξε κάτι σημαντικά καινούργιο. «Το μόνο καινούργιο που υπάρχει είναι το θέμα που αφορά την επισκεψιμότητα των προσωπικών γιατρών, ότι δηλαδή για πάνω από ένα αριθμό δωρεάν επισκέψεων, που θα καθοριστεί, θα χρειαστεί πιθανότατα να καταβάλλει κάτι ο ασθενής για να μην γίνεται συμφόρηση στα ιατρεία», ανέφερε.
 
«Αλλά αυτό», συνέχισε, «είναι ένα μικρό κομμάτι των δυσλειτουργιών τις οποίες βλέπουμε, επισημαίνοντας παράλληλα πως για το θέμα της άσκησης της ενδονοσοκομειακής οι γιατροί έχουν ελάχιστες πληροφορίες και στοιχεία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προδιαγεγραμμένη πορεία από την ηγεσία του ΠΙΣ-Επιμένει σε «όχι» στο ΓΕΣΥ
 
Έστησαν την Συμμαχία
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΙΣ ακύρωσε σήμερα για δεύτερη φορά προγραμματισμένη συνάντησή του με την ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών
 
Σε ανακοίνωσή της, η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός αυτό, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα σε πρόσκληση που απηύθυνε στον ΠΙΣ για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του κόμματος για το ΓεΣΥ, ο Σύλλογος των γιατρών αρνήθηκε με το αιτιολογικό ότι οι ανακοινώσεις του κόμματος αντιστρατεύονται των συμφερόντων τους.
 
Διαβάστε αυτούσια την σχετική ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών:
 
«Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί ο ΠΙΣ για δεύτερη φορά ακυρώνει προγραμματισμένη συνάντηση με την ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών, ενώ και σε πρόσκληση που τους απευθύναμε για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση μας για το ΓεΣΥ, αρνήθηκαν με το αιτιολογικό ότι οι ανακοινώσεις μας αντιστρατεύονται των συμφερόντων τους.
 
Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί η επιστολή του κ. Αγαθαγγέλου προς τους γιατρούς στην ουσία είναι μια προειδοποίηση προς κάθε γιατρό που θα εγγραφεί στο ΓεΣΥ, τον οποίο χαρακτηρίζει ως αποστάτη.
 
Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί το μήνυμα του κ. Αγαθαγγέλου στο viber προς τα μέλη του ΠΙΣ αποτελεί καθαρή προπαγάνδα εναντίον του ΓεΣΥ και δεν περιποιεί τιμή στον ιατρικό κόσμο.
 
Αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΠΙΣ προσπαθεί να περιφρουρήσει τα συμφέροντα των γιατρών και της ιατρικής επιστήμης ζητώντας το τέλειο ΓεΣΥ. Όμως το τέλειο είναι ο εχθρός του καλού. Για αυτό και ως Συμμαχία Πολιτών τους καλούμε να συναισθανθούν το κοινό καλό και να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.
 
Τέλος, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας γιατί ήδη πολλοί γιατροί και ιδιωτικές κλινικές εξέφρασαν την πρόθεση τους να ενταχθούν στο ΓεΣΥ και είμαστε βέβαιοι ότι όταν ξεκινήσει η εφαρμογή του, οι πλείστοι γιατροί θα προτιμήσουν τελικά να ενταχθούν».

 

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat