Προδιαγεγραμμένη πορεία από την ηγεσία του ΠΙΣ-Επιμένει σε «όχι» στο ΓΕΣΥ

Την προδιαγεγραμμένη-προκαθορισμένη πορεία της όσον αφορά το Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ) επιβεβαιώνει η ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ), παρά την ικανοποίηση από πλευράς Κυβέρνησης και Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ) του συνόλου των αιτημάτων της, πλην της αξίωσής της για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής παράλληλα με το ΓΕΣΥ.
 
Κατά τις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας προέβησαν σε περαιτέρω βήματα προς τα εμπρός, προκειμένου να συναντήσουν τις θέσεις των γιατρών και να καθησυχάσουν τις ανησυχίες τους. Συμφωνήθηκε μάλιστα η έναρξη διαλόγου  του ΟΑΥ με τις Επιστημονικές Εταιρείες για συζήτηση και απαντήσεις επί των διαφόρων ζητημάτων που εγείρουν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ικανοποίησε ουσιαστικά αιτήματα των γιατρών η Κυβέρνηση-Τι έδωσε στον ΠΙΣ
 
Παρ’ όλα αυτά, πριν καν αποχωρήσει από το Προεδρικό-και συγκεκριμένα στις δηλώσεις στις οποίες προέβη αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση- ο πρόεδρος του ΠΙΣ Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου φρόντισε να στείλει αμέσως αρνητικά μηνύματα, εστιάζοντας στο ζήτημα της ιδιωτικής ιατρικής.  
 
«Ως ΠΙΣ εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι θα πρέπει να συμφωνηθούν όλα επί της ουσίας. Σήμερα, μια βασική και σημαντική εκτίμηση είναι ότι το 5ο ζήτημα του ψηφίσματος που αφορούσε την ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος -και για να το διευκρινίσουμε αυτό που εννοούσε η ιατρική κοινότητα είναι ότι ο γιατρός που συμβάλλεται με τον Οργανισμό ως μη υπάλληλος, αλλά ως αυτοεργοδοτούμενος να έχει τη δυνατότητα να συμβάλλεται με άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως για παράδειγμα ταμεία που θα μπορούν κάποιοι από τους συμπολίτες μας να διατηρήσουν ή ακόμα και για τα πρώτα δύο χρόνια άλλα ταμεία όπως είναι των ημικρατικών οργανισμών ή το ταμείο των τραπεζικών υπαλλήλων. Αυτό έχει ξεκαθαρίσει με βάση την ερμηνεία που δίνεται με την υφιστάμενη νομοθεσία, βάσει του νόμου και αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει την ιατρική κοινότητα. Θα συγκαλέσουμε το Συμβούλιο του ιατρικού σώματος, τις επιστημονικές εταιρείες για να ενημερώσουμε για τα διαμειφθέντα των τελευταίων 48 ωρών», ανέφερε.
 
Το μήνυμα Αγαθαγγέλου
Πέραν της δήλωσης αυτής, όπως πληροφορείται ο REPORTER, με μήνυμα που απέστειλε προς τα μέλη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ο Δρ. Αγαθαγγέλου εμφανίζεται ιδιαίτερα καυστικός, κάνοντας λόγο για θρασύτητα σχολίων από το ΟΑΥ και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος πως η πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη να καλέσει τις συσκέψεις στο Προεδρικό, ήταν επικοινωνιακό τέχνασμα σε βάρος της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειας των γιατρών.
 
Στο ίδιο μήνυμά του, ο πρόεδρος του ΠΙΣ καλεί τους γιατρούς να συσπειρωθούν και να πουν όχι στον εμπαιγμό και την παγίδευσή τους, κατά την έκφρασή του, μένοντας εκτός ΓΕΣΥ.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπαίνει στο ΓΕΣΥ το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο-Ο Κίκης Καζαμίας στον REPORTER

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»